0-50 g va 0-500 g gacha bo'lgan spirtli va simobli shisha termometrlari Tavsif: Alkogol termometrlari: Alkogolli termometr - bu harorat o'lchagich sifatida alkogol bilan to'ldirilgan idishni ishlatadigan termometrning bir turi. Simob termometrlari: simob termometr - bu harorat sensori sifatida simob bilan to'ldirilgan lampochkani ishlatadigan termometr turi. -115 ° C dan 78,5 ° S gacha bo'lgan haroratni o'lchash uchun spirtli termometrlar ishlatiladi. O'lchash mumkin bo'lgan maksimal harorat kolba ichidagi suyuqlikning qaynash nuqtasiga bog'liq. Kolba harorat o'lchanadigan namunaga botirilganda, spirt miqdori ortadi. Kolba azot gazi va spirtli bug 'aralashmasi bilan to'ldirilgan muhrlangan kapillyar naychaga ulanadi. Bu kapillyar naycha xuddi shu lampadan yasalgan shishadan qilingan va harorat shkalasi belgilangan shisha naychaning ichida joylashgan. Spirtli ichimliklar miqdori oshganda, suyuqlik kapillyar naychaga kiradi va ko'tariladi. Suyuqlik meniskusining holati shisha naychada belgilangan harorat shkalasi yordamida o'qiladi. Simob termometr - harorat sensori sifatida simob bilan to'ldirilgan lampochkani ishlatadigan termometr turi. U simob termometr sifatida ham tanilgan. Simob bilan to'ldirilgan kolba kapillyar naychani o'z ichiga olgan shisha naychaga ulanadi. Muayyan harorat uchun qiymat olish uchun shisha naychaning yuzasiga harorat shkalasi qo'llaniladi. Kapillyar naychaning bo'shlig'i (simob ustida) azotli gaz bilan to'ldirilgan.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.