PEPTON ASOSIY QURUQ
Vibrio zotli bakteriyalarni boyitish uchun
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Natriy xlorid | 30.00 |
Hayvonlar to'qimasini peptik hazm qilish | 20.00 |
* Quritilgan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda mahkam yopiq idishda saqlang, to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
1000 ml distillangan suvda 50,00 g eritib oling. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. Zarur bo'lganda sinov naychalariga quying. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. Ishlatishdan oldin xona haroratiga qadar salqin.
Tashqi ko'rinishi: ochiq sariq, shaffof
pH (25 ° C da): 8,6 ± 0,2
Ish printsipi:
Pepton yadrosi Vibrio turlari uchun maxsus standartlashtirilgan, oldindan boyitish muhitidir. Shishgan va najas, oziq-ovqat namunalari va suv namunalari kabi klinik namunalar to'g'ridan-to'g'ri muhitga qo'shilishi mumkin. Hayvonlar to'qimasini peptik hazm qilish azotli, uglerodli va boshqa muhim ozuqalarni beradi.
Masalan, dengiz mahsulotlarini tadqiq qilish uchun 10 g miqdorida namuna 90 ml ishqorli pepton suviga qo'shiladi va 37 ° C da 18-20 soat davomida inkubatsiya qilinadi. Uzunroq inkubatsiya qo'shma mikroorganizmlarning ko'payishiga olib keladi .
Natijalarni sharhlash
Madaniyat xususiyatlari 18-24 soat davomida 35-37 ᵒ C da payvandlash (10 3 / ml) va inkübasyon so'ng kuzatildi.
Sinov shtammlari | Bank of America kodini kiriting | Inokulum (CFU / ml) | O'sish (xiralashish) |
Vibrio parahaemolyticus | 17802 yil | 10 3 | Yaxshi |
Vibrio vabo | 15748 yil | 10 3 | Yaxshi |
Vibrio vulnificus | 27562 | 10 3 | Yaxshi |
Vibrio furnissii | 11218 yil | 10 3 | Yaxshi |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.