Pishirish varag'i egri qirralarga ega tekis varaqdir. Ko'pincha pishiriq choyshablari turli xil qandolat va non mahsulotlari uchun ishlatiladi. Ular rulolar, pishiriqlar va boshqa mahsulotlarni pishirish uchun ajralmas vositadir. Pishirish choyshablaridan foydalanishning afzalligi shundaki, ular pishiriqning katta maydoniga ega, bu esa bir vaqtning o'zida etarlicha katta hajmdagi pishirishni amalga oshirishga imkon beradi. Pishirish varag'ini tanlashda asosiy e'tibor foydalanish xususiyatiga va u tayyorlangan materialga qaratilishi kerak.
Pishirish choyshablari tomonlarning kattaligi va balandligida farq qilishi mumkin. Asosan, ular oziq-ovqat bilan to'g'ridan-to'g'ri aloqa qilish uchun tasdiqlangan Teflon qoplamali metall, alyuminiyning maxsus qotishmasidan tayyorlanadi. Yassi pishirish choyshablari odatda zanglamaydigan po'latdan yasalgan (ba'zan teshilgan). Tomonlarning balandligi belgilangan joyga qarab tanlanadi. Shtamplangan pishirish varaqlari po'latdan yasalgan. Ular har xil o'lchamlarda bo'lishi mumkin. Shu kabi mahsulotlarni ishlab chiqarishda chuqurchaga ega mahsulotlar doimiy og'irlik va hajmga ega.
Pishirish choyshablari har qanday qandolat mahsulotlari uchun eng ko'p talab qilinadigan zaxiradir.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.