Asafetid kukuni (Hing), Strong Hing Ramdev hind pishirishda juda muhim ziravor bo'lib, qovurilgan sabzavotlar, baklagiller, go'sht, soslar va boshqalardan tayyorlangan idishlarga qo'shiladi.ziravorlar piyoz va sarimsoqni almashtiradi, Zerdeçal, kimyon, xantal va zanjabil kabi hind ziravorlar bilan yaxshi ketadi.
Asafetidou (Ferula assa-foetida) qadim zamonlardan beri tibbiyotda ishlatilgan. Asafetidning asosiy terapevtik komponenti o'simlikning ildizlaridan olingan gum yoki lateks deb ataladigan havoda quritilgan sutli sharbatdir. Undan farmatsevtika sanoatida asab kasalliklari, isteriya uchun ishlatiladigan turli vositalar ishlab chiqariladi; astma, yo'talga qarshi; antikonvülsan; hazm qilishni yaxshilash.
Tibbiyotda asafetid poliartit, radikulit, osteoxondrozni davolash uchun ishlatiladi, buyrak usti bezlari va jinsiy bezlarning gormonal funktsiyalarini tiklaydi. Bundan tashqari, ichak va teri parazitlariga qarshi ham ishlatiladi.
Qo'llash usuli:
1. Go'sht, sabzavot va baklagiller uchun ziravor sifatida foydalaning.
2. Bir chimdim Asafoetida (xinga) ni sariyog ', asal bilan aralashtiring yoki ½ stakan suv yoki sutda suyultiring.
Tarkibi: bug'doy uni, akatsiya saqichi, maydalangan asafoetida.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.