Askorbin kislotasi - bu oziq-ovqat mahsulotlarida yog'larning emirilishining oldini olish uchun ishlatiladigan tabiiy antioksidant. Oziq-ovqat tarkibidagi oziq-ovqat tarkibiy qismlarining o'z-o'zini oksidlanish reaktsiyasini to'xtatadi. Askorbin kislota ishlatiladi: 1. Kolbasa va konserva tarkibida nitrit va nitritlardan N-nitrosoaminlar paydo bo'lishining oldini olish. 2. Go'sht mahsulotlarini barcha turlarini ishlab chiqarishda rang hosil bo'lishini tezlashtirish, ularning ko'rinishini yaxshilash va go'sht mahsulotlarini saqlash paytida rang barqarorligini oshirish. 3. Erigan hayvonlarning yog'lari va margarinlarni tayyorlashda. 4. Non va makaron mahsulotlari ishlab chiqarishda. 5. Sharob sanoatida.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.