Blueberry-o'rmon va tog'li hududlarda butalarda o'sadigan ko'k yoki qora berry. U shirin va xushbo'y ta'mga ega, shuningdek ko'plab foydali xususiyatlarga ega.
Ko'k mevalar antosiyaninlar kabi antioksidantlarning boy manbai bo'lib, rezavorga ko'k yoki qora rang beradi. Shuningdek, u vitaminlar (shu jumladan s vitamini va k vitamini), minerallar (shu jumladan marganets va temir) va parhez tolalarini o'z ichiga oladi.
Ko'kni iste'mol qilish ko'z salomatligi uchun foydali bo'lishi mumkin, chunki antosiyaninlar ko'rishni yaxshilashga va ko'zlarni erkin radikallarning zararli ta'siridan himoya qilishga yordam beradi. Shuningdek, u yurak sog'lig'ini qo'llab-quvvatlaydi, tanadagi yallig'lanish darajasini pasaytiradi, xotira va kognitiv funktsiyani yaxshilaydi va sog'lom hazm qilishni rag'batlantiradi.
Ko'kni yangi iste'mol qilish mumkin, salatlar, xamir ovqatlar, yogurtlar, smetanalar va boshqa oshpazlik taomlariga qo'shiladi. Bundan tashqari, murabbo, murabbo, marmelad, kompot va sharbat tayyorlash uchun ishlatiladi.
Ko'kni tanlayotganda, pishgan va suvli mevalarni haddan tashqari quritish yoki shikastlanish belgilarisiz afzal qiling. Ko'kni muzlatgichda saqlang va uni yangi saqlash uchun bir necha kun ichida iste'mol qiling.
Ko'klarning shirin va xushbo'y ta'midan bahramand bo'ling, ularni sevimli retseptlaringizga qo'shing va ularning ozuqaviy xususiyatlari va tanaga foydali ta'siridan bahramand bo'ling.
Доставка по городу Ташкент
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.