Blueberry-butalarda o'sadigan ko'k yoki binafsha rangli berry. U nordon yozuvlari bilan shirin va tetiklantiruvchi ta'mga ega. Blueberry ko'pincha antioksidantlar va ozuqa moddalarining yuqori miqdori tufayli" superfruit " deb ataladi.
Blueberry antosiyaninlarga boy, ular kuchli antioksidantlar bo'lib, rezavorga ko'k yoki binafsha rang beradi. Shuningdek, u s vitamini, k vitamini, marganets, xun tolasi va boshqa foydali moddalarni o'z ichiga oladi.
Ko'kni iste'mol qilish yurak sog'lig'ini saqlash, immunitetni mustahkamlash, ko'z sog'lig'ini saqlash, xotira va kognitiv funktsiyalarni yaxshilash uchun foydali bo'lishi mumkin. Shuningdek, u tanadagi yallig'lanishni kamaytirishga, ovqat hazm qilish salomatligini qo'llab-quvvatlashga va qondagi qand miqdorini kamaytirishga yordam beradi.
Ko'k mevalarni yangi iste'mol qilish, salatlar, xamir ovqatlar, yogurtlar, kokteyllar va boshqa oshpazlik taomlariga qo'shish mumkin. Bundan tashqari, murabbo, murabbo, marmelad, kompot va sharbat tayyorlash uchun ishlatiladi.
Ko'kni tanlayotganda, pishgan va suvli mevalarni shikastlanmasdan yoki dog'larsiz afzal qiling. Ko'kni muzlatgichda saqlang va uni yangi saqlash uchun bir necha kun ichida iste'mol qiling.
Ko'klarning shirin va tetiklantiruvchi ta'midan bahramand bo'ling, ularni sevimli retseptlaringizga qo'shing va antioksidant xususiyatlari va ozuqaviy qiymatidan bahramand bo'ling.
qabul qilinganda to'lov
qabul qilinganda to'lov
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.