Matcha - energiya manbai. Bu nafaqat immunitet tizimini rag'batlantiradi, balki umumiy mustahkamlovchi antiviral preparatlarning ajoyib analogidir. Uni muntazam ravishda ishlatish tanaga profilaktik ta'sir ko'rsatadi, saraton, yurak va qon tomirlari bilan bog'liq muammolarni oldini oladi.
Ushbu yapon ichimligining bir stakanida oddiy choyning o'nta porsiyasidagi kabi tana uchun qimmatli moddalar mavjud. Bularning barchasi antioksidantlarning katta zaxiralari tufayli, ularning eng kuchlisi katexinlardir. Ular kuchli antikarsinogen elementlardir.
Qimmatbaho moddalar va vitaminlar majmuasi turli xil organik jarayonlarga bevosita ijobiy ta'sir ko'rsatadi:
yog'larning metabolizmini, metabolizmni tezlashtirish;
immunitet tizimini rag'batlantiradi, viruslarga chidamliligini oshiradi;
xolesterin darajasini optimal darajaga tushirish;
faol hujayra yangilanishini rag'batlantirish orqali qarishni sekinlashtirish;
qon bosimini tenglashtirish;
tozalaydi, toksinlar va shlaklarni olib tashlaydi.
Matcha choyini qanday tayyorlash mumkin:
70 ml issiq suv (harorat - taxminan 80 daraja) uchun oldindan elakdan o'tkazilgan bir qoshiq kukunni tayyorlang. Quruq ingredientni idishga joylashtiring. Hech qanday bo'lak hosil bo'lmasligi uchun aralashmani bambuk ko'pirtirish bilan aralashtirib, suvga to'kib tashlang. Ichimlikning tayyorligi barqaror ko'pik hosil bo'lishi va mustahkamlikning to'liq bir xilligi bilan belgilanadi. Kuchli ichimlikni olish uchun kukunli tarkibiy qism miqdorini 2 barobar oshiring va issiq suv hajmini 50 ml ga kamaytiring. Pivo tayyorlash jarayonida urmang, lekin aralashmani engil aralashtiring. Suyuqlik qalin va shirin bo'ladi, tortdan keyin ta'mi bor.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.