Bu tabiiy o'simlik tarkibiy qismlaridan tashkil topgan mutlaqo tabiiy mahsulot. Amaldagi biofermentativ transformatsiya texnologiyasi yuqori sifatli qisqa zanjirli prebiyotik fos-fruktooligosakkarid, plantain ovate, sut kislotasi bakteriyalari Pediococcus, aloe, Kassiya urug'lari va Lotus barglarini hosil qiladi.oshqozon-ichak faoliyatini yaxshilaydi (ichak florasini tartibga soladi, namlaydi va oson ichak harakatiga yordam beradi), tanani yaxshilashga yordam beradi. Prebiyotikalar nima? Prebiyotikalar-bu yuqori oshqozon-ichak traktida hazm bo'lmaydigan yoki so'rilmaydigan oziq-ovqat tarkibiy qismlari. Inson tanasi uchun foydali bo'lgan ichak mikroflorasini tanlab rag'batlantirish orqali ular inson tanasiga foydali ta'sir ko'rsatadi. Prebiyotikalar to'g'ridan-to'g'ri yo'g'on ichakka kiradi va ichakdagi yaxshi bakteriyalarni tez ko'paytirish uchun ishlatiladi, yaxshi bakteriyalarni faollashtiruvchi omil bo'lib, ularni oziq-ovqat bilan ta'minlaydi. Ko'plab ilmiy tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, inson tanasida tabiiy muhitga o'xshash tabiiy muhit mavjud, chunki u juda kichik, olimlar uni mikroekologiya deb atashgan va u asosan inson ichaklarida mavjud bo'lganligi sababli, u ichak mikroekologiyasi yoki ichak florasi deb ham ataladi. Ichak mikroekologiyasida 400 dan ortiq turni o'z ichiga olgan 100 trillionga yaqin bakteriyalar (bu tananing o'z hujayralaridan 10 baravar ko'p) yashaydi. Ushbu katta miqdorni inson salomatligiga ta'siriga qarab taxminan uch toifaga bo'lish mumkin: 1) foydali (probiyotiklar deb ham ataladi); 2) neytral (shartli patogenlar deb ham ataladi); 3) zararli bakteriyalar. Foydali bo'lganlar soni ushbu uch turdagi hayotiy faoliyatdagi zararli bakteriyalar sonidan oshib ketganda, biz buni "ichak florasining muvozanati" deb ataymiz, natijada inson tanasi sog'lom holatda bo'ladi. Zararli bakteriyalar soni foydali bakteriyalar sonidan oshib ketganda, bu "ichak florasining nomutanosibligi" dir, bu holda inson tanasida bezovtalik yoki kasallik namoyon bo'ladi. Ichak florasining muvozanati inson tanasi uchun qanchalik muhim? 1. Himoya. Ichak florasi insonning normal gistologik va anatomik tuzilmalarini himoya qilish funktsiyasiga ega. 2. Ovqatlanish. Organizm uchun zarur bo'lgan vitaminlar, aminokislotalar, lipidlar va uglevodlarni normal ichak mikrobiotasidan olish mumkin. 3. Metabolizm. Asosan endogen oqsillar va boshqa mikroorganizmlarning metabolizmida aks etadi. Bundan tashqari, ichak bakteriyalari inson tanasi tomonidan bilvosita yoki to'g'ridan-to'g'ri ishlatilishi mumkin bo'lgan ba'zi moddalarni ishlab chiqaradi. 4. Ovqat hazm qilish va assimilyatsiya qilish. Sog'lom ichak florasi ichak peristaltikasini targ'ib qilish, tanadagi ozuqa moddalarini hazm qilish va singdirish kabi funktsiyalarga ega. 5. To'siq. Mikrofloraning to'siq funktsiyasi kolonizatsiya deb ham ataladi, bu tanani begona bakterial infektsiyalarning kirib kelishidan himoya qilishning ishonchli kafolati. 6. Onkologiyaning oldini olish va bostirish. Tadqiqotlar shuni ko'rsatdiki, anaerob korineformli bakteriyalar inson tanasidagi immunitet hujayralarini faollashtirishi, fagotsitik qobiliyatini yaxshilashi va saratonga qarshi ta'sir ko'rsatishi mumkin. Chantun oshqozon-ichak traktining detoksi ichak florasini qanday normallashtiradi? "Chantun" oshqozon-ichak detoksi inson ichaklaridagi foydali bakteriyalar tomonidan probiyotiklarni 10 dan 103 martagacha ko'paytirish uchun ishlatiladi. Natijada, foydali bakteriyalar tezda ichak mikroekologiyasida dominant mikrofloraga aylanadi va shu bilan zararli bakteriyalarning ko'payishi va ko'payishini inhibe qiladi va ichak florasi funktsiyalarining tez muvozanatiga erishadi. Ichak traktini kislotali muhitga olib kelib, foydali bakteriyalar zararli va patogen bakteriyalarni inhibe qiladi, ichak metabolik toksinlarini zararsizlantiradi, ichki muhitni tozalaydi va ichak mikroflorasining yumshoq muvozanatini saqlaydi. Ular so'rilish va bo'shatish funktsiyalarini, normal hazm qilishni saqlab qolish uchun ajralmas yordamchidir, bu sog'liqning kalitidir. Prebiyotiklar va probiyotiklar o'rtasidagi farq nima? Prebiyotikalar: Prebiyotikalar (prebiotiklar) — bu yuqori oshqozon-ichak traktida hazm bo'lmaydigan yoki so'rilmaydigan oziq-ovqat tarkibiy qismlari. Inson tanasi uchun foydali bo'lgan ichak mikroflorasini tanlab rag'batlantirish orqali ular inson tanasiga foydali ta'sir ko'rsatadi. Prebiyotikalar to'g'ridan-to'g'ri yo'g'on ichakka kiradi va ichakdagi yaxshi bakteriyalarni tez ko'paytirish uchun ishlatiladi, yaxshi bakteriyalarni faollashtiruvchi omil bo'lib, ularni oziq-ovqat bilan ta'minlaydi. Fos prebiyotiklari xun tolasining xususiyatlariga ham ega, faol probiyotiklardan farqli o'laroq, ular antibiotiklardan va yuqori haroratdan qo'rqmaydi, oshqozon kislotasi ta'siri ostida o'lmaydi va shu bilan ulardan foydalanish yanada qulay va samarali bo'ladi. Probiyotiklar: Probiyotiklar (Rrobiotic) inson ichaklarida va reproduktiv tizimida yashaydigan odamlar uchun foydali bo'lgan patogen bo'lmagan va toksikogen bo'lmagan tirik mikroorganizmlardir. Ular tarkibini normallashtirish va (yoki) normal ichak mikroflorasining biologik faolligini oshirish natijasida tanaga foydali ta'sir ko'rsatadi. Bozorda yogurt, Probiyotik qo'shimchalar yoki boshqa sut mahsulotlari shaklida mavjud. Mavjud probiyotiklarning ko'pligi odam yoki hayvonlarning najasidan olinadi va o'stiriladi. Va bu probiyotiklarning faolligiga ko'plab atrof-muhit omillari ta'sir qilishini ko'rsatadi. Noto'g'ri ishlab chiqarish va saqlash bilan mahsulot endi jonli va faol probiyotiklarni o'z ichiga olmaydi, shuning uchun ularning ichakka kirishini kafolatlash qiyin. Bu, shuningdek, quyida keltirilgan asosiy omillarga ko'ra, probiyotiklarni to'g'ridan-to'g'ri ishlatish nima uchun samarali emasligini tushuntiradi: 1) harorat omili: odamning ichaklaridagi harorat odatda 37 dan 37,5 °C gacha saqlanadi, shuning uchun ishlatiladigan Probiyotik ovqatlar 40 °C dan past bo'lgan iliq suv bilan suyultirilishi yoki haroratni ushlab turish uchun muzlatgichda saqlanishi kerak. 2) yorug'lik omili: ichak yorug'likdan ajratilgan, shuning uchun ma'lum bir muhitda yashovchi mikroorganizmlarning aksariyati ham yorug'likka juda sezgir. 3) kislorod omili: ichakda yashovchi mikroorganizmlarning aksariyati anaerobdir, shuning uchun ular uzoq vaqt davomida aerobik muhitga ta'sir qila olmaydi. 4) kislota-asos omili: aksariyat bakteriyalar kuchli kislotalar va ishqorlarga chidamli emas. Biror kishi probiyotiklarni to'g'ridan-to'g'ri qabul qilganda, u oshqozonda kuchli kislota sekretsiyasini faollashtiradi, shuningdek, safro sekretsiyasini oshiradi, bu esa muhitni kuchli gidroksidi qiladi. Bu, shuningdek, ifloslangan ovqatlarni iste'mol qilish yoki tozalanmagan suv ichishimizga qaramay, nima uchun odatda kasal bo'lmasligimizni tushuntiradi. 5) rad etish omili: probiyotiklar dastlab inson tanasining ichaklarida mavjud. Shuning uchun to'g'ridan-to'g'ri tashqaridan keladigan probiyotiklarni ichak ichida yashovchi "xostlar" probiyotiklar rad etishi mumkin. "Chantun" oshqozon-ichak trakti Detoksining takomillashtirilgan formulasida quyidagi o'zgarishlar kiritildi: Rang: rang yanada shaffof Qat'iylik: kamroq qalin Ishlab chiqarish texnologiyasi: CHANTUN oshqozon-ichak trakti detoksining takomillashtirilgan formulasini ishlab chiqarish ilg'or ishlab chiqarish texnologiyalaridan foydalanadi, tabiiy tarkibiy qismlarning samarali xususiyatlarini yanada yaxshiroq saqlab qolish uchun pishirish vaqtini qisqartiradi. Foydalanish uchun ko'rsatmalar: ichakning funktsional buzilishi bo'lgan odamlar va ich qotishidan aziyat chekadiganlar uchun tavsiya etiladi. Tarkibi: Plantain ovoid, sut kislotasi bakteriyalari Pediokokklar, aloe, Kassiya urug'lari, Lotus barglari, prebiyotik (fruktooligosakkarid), distillangan suv. Foydalanish bo'yicha umumiy tavsiyalar: kuniga bir marta 20 ml dan oling; homilador ayollar dozani yarmiga qisqartiradilar; siz mahsulotni suv, sut yoki boshqa suyuqliklar bilan suyultirishingiz mumkin. Og'ir ich qotishidan aziyat chekadigan odamlar och qoringa bir stakan iliq suvda ozgina ko'paygan dozani (o'z xohishiga ko'ra) suyultirish orqali foydalanishlari mumkin. (Suvning optimal nisbati 1:15, ya'ni 10 ml mahsulot 150 ml suvda suyultiriladi) Kattalar-kuniga bir marta 20 ml Homilador ayollar va 5 yoshdan oshgan bolalar - kuniga bir marta 10 ml 2 yoshdan 5 yoshgacha bo'lgan bolalar-kuniga bir marta 5 ml 2 yoshgacha bo'lgan bolalar-kuniga bir marta 3 ml Oshqozon-ichak trakti zaif odamlar-tavsiya etilgan miqdor ikki marta, ertalab va kechqurun bo'linadi Qandli diabet bilan og'rigan odamlar-individual holatlarga qarab, kuniga 2-3 marta och qoringa qabul qilish tavsiya etiladi Surunkali ich qotishidan aziyat chekadigan odamlar-och qoringa ichish yoki jo'xori uni, kefir va boshqa ovqatlarga qo'shish
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.