Dekstroza monogidrad
Sotuvda mavjud Kod: P-1074973Glyukoza monohidrat, dekstroza tabiiy organik birikma bo'lib, monosaxarid uglevodlar sinfiga kiradi.
Ko'pincha glyukoza tabiatda bog'langan holda bo'lib, C6H10O5 umumiy formulali yuqori molekulyar polisaxaridlarning tarkibiy qismi bo'lib, undan sanoat miqyosida olinadi.
Glyukoza (dekstroz) oziq-ovqat monohidrati kristalli gidratlangan glyukozadir. Glyukoza monohidrat oq kristall kukun, ta'mga shirin, begona ta'msiz, suvda yaxshi eriydi.
Glyukoza monohidrat yoki dekstroz monosaxarid bo'lib, eng keng tarqalgan uglevoddir.
Bundan tashqari, bizda doimo suvsiz glyukoza mavjud bo'lib, u ham keng ko'lamli ilovalarga ega.
Qabul qilish
Dekstroza monohidrat va glyukoza olishning eng zamonaviy usuli kraxmal va kraxmal o'z ichiga olgan xom ashyoning fermentativ gidrolizidir.
Ilova
Glyukoza (dekstroz) turli sohalarda qo'llaniladi:
oziq-ovqat sanoatida saxaroza o'rnini bosuvchi sifatida ishlatiladi;
qandolat sanoatida yumshoq konfetlar, shirin shokoladlar, tortlar va turli xil parhez mahsulotlarini ishlab chiqarish uchun;
pishirishda glyukoza fermentatsiya sharoitlarini yaxshilaydi, mahsulotlarga g'ovaklik va yaxshi ta'm beradi va eskirishni sekinlashtiradi;
muzqaymoq ishlab chiqarishda muzlash nuqtasini pasaytiradi va uning qattiqligini oshiradi;
meva konservalari, sharbatlar, likyorlar, vinolar, alkogolsiz ichimliklar ishlab chiqarishda, chunki glyukoza aroma va ta'mni maskalamaydi;
Sut sanoatida sut mahsulotlari va bolalar ovqatlarini ishlab chiqarishda ushbu mahsulotlarga yuqori ozuqaviy qiymat berish uchun glyukozani sukroz bilan ma'lum nisbatda ishlatish tavsiya etiladi;
veterinariya tibbiyotida;
parrandachilikda;
farmatsevtika sanoatida va boshqalar.
Ushbu mahsulotga hali izoh qoldirilmagan