Xususiyati :
Gissa-GRM muhiti uglevodlarning (laktoza, glyukoza, saxaroza, maltoz) yoki polihidrik spirtning (mannitol) bittasini fermentatsiya sinovi orqali enterobakteriyalarni aniqlashga mo'ljallangan.
Bu och sariq rangli nozik gigroskopik kukun.
Gissa-GRM muhitlari alohida 5 ta preparat shaklida ishlab chiqariladi, ularning har birida uglevod (laktoza, glyukoza, saxaroza, maltoza) yoki polihidrik spirt (mannitol) mavjud.
Tarkibi:
Baliq ovqatining pankreatik gidrolizati, natriy xlorid, o'zgartirilgan natriy fosfat, bromotimol ko'k, agar, uglevodlardan biri: laktoza, glyukoza, saxaroza, maltoz yoki polihidrik spirt - beckon.
Pishirish:
Ma'lum miqdordagi ozuqaviy muhitni tayyorlash uchun zarur bo'lgan miqdordagi preparat 1 litr distillangan suvda aralashtiriladi, agar u to'liq eriguncha 3 daqiqa qaynatiladi, paxta doka filtri orqali filtrlanadi, 4 ml steril naychalarga quyiladi, avtoulov yordamida 112 ° S haroratda sterillanadi. 20 daqiqa ichida
Tayyor muhit ko'k-yashil rangga ega.
pH 7,4 ± 0,2
Tayyorlangan vositani 2-8 ° S haroratda saqlash sharti bilan 10 kun davomida ishlatish mumkin.
Ish printsipi:
Giss-GRM muhitini tashkil etuvchi tarkibiy qismlarning kombinatsiyasi enterobakteriyalarning o'sishi va namoyon bo'lishi uchun ozuqaviy ehtiyojlarni ta'minlaydi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.