Fasol keng va xilma-xil dukkaklilar oilasining odatiy vakili. Oshpazlik ma'nosida uni ikkita alohida mahsulotga bo'lish mumkin: yashil loviya va etuk loviya. Shunga ko'ra, loviya idishlarini tayyorlash usullari ham farq qiladi. "Standart" deb nomlangan narsa fasol deganda etuk loviya tushuniladi.
Fasolni pishib etishning har qanday bosqichida iste'mol qilish mumkin: yumshoq yashil dukkaklilar va zo'rg'a shakllangan shirin yumshoq loviya va qattiq, etuk, ular quruq, ajinlangan dukkaklilardan sakrab chiqadi.
Faqat ularga alohida yondashuv kerak: injiq yashil dukkaklilar va loviya bilan ehtiyotkorlik bilan muomala qilish kerak, men uni sekinlashtirmayman va hazm qilmaslikka harakat qilaman.
Ammo etuk loviya shakar emas, siz u bilan qattiqroq bo'lishingiz kerak bo'ladi: bir kechada namlang, ikki soat yoki undan ko'proq pishiring, shunda u yumshaydi, parchalanadi va barcha lazzatlarni, barcha vitaminlarni beradi.
Fasol insoniyat tomonidan eramizdan bir necha ming yil oldin etishtirilgan eng qadimgi ekinlardan biridir. Fasol, makkajo'xori va qovoq bilan birga, Amerika hindularining asosiy taomlaridan biri edi. Kolumb ikkinchi safaridan qaytib, bu madaniyatni Evropaga olib keldi. Va loviya Rossiyaga 17-18 asrlarda Frantsiyadan kelgan, shuning uchun uzoq vaqt davomida biz uni frantsuz loviya deb ataganmiz. Bugungi kunda quruq loviyaning asosiy ishlab chiqaruvchilari Hindiston, Braziliya, Meksika va Xitoydir. Ushbu mamlakatlarning oshxonalarida loviya ajralmas tarkibiy qism hisoblanadi.
Pishgan loviya urug'larida o'rtacha 25% o'simlik oqsili mavjud bo'lib, u inson tanasi tomonidan oson so'riladi.
Доставка по городу Ташкент
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.