TM 260 Fenilalanin Agar Proteus va Provedensiyani Enterobacteriaceae oilasining qolgan qismidan fenilalanindan fenilpiruvat hosil qilish qobiliyatiga asoslanib farqlash uchun. Mamlakat: Hindiston Ishlab chiqaruvchi: Titan Biotech Ltd * Suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, mahkam yopiq idishda 25 ° C dan past haroratlarda saqlang va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang. Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar 26 g mahsulotni 1000 ml distillangan suvda eritib oling. Yumshoq aralashtirib, qaynaguncha qizdiring va vositani to'liq eritib yuboring. 15 daqiqa davomida 1,1 bar (121 ° C) da avtoklavda sterilizatsiya qiling. Haddan tashqari qizib ketmang. 45 - 50 ° S gacha sovutib, steril Petri idishlariga quying Ko'rinishi: Bir oz loyqa sariq-jigarrang gel. pH (25 ° C da): 7,3 ± 0,2 Ta'sir qilish printsipi: Fenilalanin agari Proteus va Providensiyani Enterobacteriaceae ning boshqa a'zolaridan ajratish uchun ishlatiladi, bu ularning Ewing, Davis va Reavis tomonidan tavsiflangan fenilalanindan fenilpiruvik kislota hosil qilish qobiliyatiga asoslanadi. . DL-fenilalanin aminokislotalarning manbai hisoblanadi. Xamirturush ekstrakti vitaminlar, ayniqsa B-kompleks vitamini va o'sish uchun boshqa oziq moddalar bilan ta'minlaydi. Natriy xlorid osmotik muvozanatni ta'minlaydi. Disodium fosfat buferdir va Agar qattiqlashtiruvchi vosita bo'lib xizmat qiladi. Inkubatsiyalangan probirkaga 4-5 tomchi fenilpiruvik kislota hosil qiluvchi 10% li temir xlorid qo‘shing. U quyuq yashil rangli yorug'lik hosil qilish uchun yon mahsulot bilan reaksiyaga kirishadi. Proteus SPP, Morganella SPP va Providencia SPP. fenilalaninni deaminatsiya qiladi, boshqa ichak bakteriyalari esa o'ziga xos fermentga ega emas va shuning uchun salbiy reaktsiya beradi. Ba'zi bakteriyalar aminokislotalarni metabollashi mumkin bo'lgan fermentlarni ishlab chiqaradi. Bu bakteriyalar guruhi amin guruhini (NH 2) olib tashlaydigan va uni erkin ammiak (NH3) sifatida chiqaradigan fenilalanin deaminaza fermentini ishlab chiqaradi. Aminokislotalarni hujayra energiya manbai sifatida ishlatishdan oldin aminokislotalarni olib tashlash kerak, bu jarayon dezaminatsiya deb ataladi. Kuchli yashil rangning darhol paydo bo'lishi (1 - 5 minut) fenilpiruvik kislota mavjudligini ko'rsatadi. Natijalarni talqin qilish Madaniy xususiyatlar emlashdan so'ng (103 CFU / ml), 18-24 soat davomida 35ᵒ ± 2 C da inkubatsiya bilan kuzatildi.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.