Fenol qizil bilan laktoza bulyoni
Laktoza fermentatsiyasi qobiliyatini aniqlash
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Proteoza peptoni | 10.00 |
Natriy xlorid | 5.00 |
Laktoza yo'q | 5.00 |
Mol go'shti ekstrakti | 1.00 |
Fenol qizil | 0,018 |
* Quritilgan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda mahkam yopiq idishda saqlang, to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
1000 g distillangan suvda 21 g eritib oling. Mediyani to'liq eritib olish uchun aralashtirib, qaynatishga sekin olovda qizdiring. Tekshiruv uchun sinov naychalariga quying. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. Urug'ni qo'llashdan oldin xona haroratiga sovutib oling.
Tashqi ko'rinishi: aniq eritma, qizil
pH (25 ° C da): 7,4 ± 0,2
Ish printsipi:
Fenol qizil laktoza bulyoni laktoza fermentatsiya reaktsiyalarini aniqlash uchun ishlatiladi. Proteoz peptoni va mol go'shti ekstrakti tarkibida azot, uglerod va organizmlarning o'sishi uchun zarur bo'lgan boshqa manbalar mavjud. Laktoza fermentatsiyaga moyil bo'lgan uglevod sifatida qo'shiladi. Natriy xlorid osmotik muvozanatni saqlaydi. Kislotali pH bilan sariq rangga aylanadigan fenol qizil pH ko'rsatkichi. Inkubatsiyadan keyin muhitning rangi sariq rangga o'zgaradi, bu gaz hosil bo'lishi yoki bo'lmasdan fermentatsiya reaktsiyasining ko'rsatkichidir (Durham naychalari).
Natijalarni sharhlash
Madaniyat xususiyatlari 18-48 soat davomida 35-37 ᵒ C da payvandlash (10 3 / ml) va inkübasyon so'ng kuzatildi.
Sinov shtammlari | Bank of America kodini kiriting | O'sish | Gaz / kislota hosil bo'lishi |
Escherichia coli | 25922 | Mo'l-ko'l | + / + |
Enterobakter aerogenlari | 27853 | Mo'l-ko'l | + / + |
Proteus vulgaris | 6380 yil | Mo'l-ko'l | - / - |
Salmonella tifi | 6539 | Mo'l-ko'l | - / - |
Shigella flexneri | 12022 | Mo'l-ko'l | - / - |
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.