Forel-qizil ikra oilasining bir nechta baliq turlarining umumiy nomi. Bu baliq mazali va to'yimli, foydali moddalarga boy, shuning uchun tijorat qiymatini beradi. Alabalık ikra nozik taom hisoblanadi.
Alabalık-iz elementlari, minerallar, vitaminlar, to'yinmagan yog'li kislotalarga boy, og'izni sug'oradigan pushti go'shtli sog'lom baliq. Mahsulot anemiya, D vitamini etishmasligi, yuqori qon bosimini engishga yordam beradi. Lososni muntazam iste'mol qilish bilan ishlash yaxshilanadi, sochlar qalinroq va yorqinroq bo'ladi, teri esa sog'lom bo'ladi. Alabalıklarning zarari yashash joylari, pishirish usullari, mahsulotga allergiya bilan bog'liq. Vijdonsiz fermerlar tomonidan etishtirilgan baliqlarda o'sish gormonlari va antibiotiklar bo'lishi mumkin. Dudlangan yoki konservalangan mahsulot tarkibida tuz miqdori yuqori bo'lganligi sababli unchalik foydali emas.
Alabalık go'shti yumshoq, o'rtacha yog'li, engil sho'r va yangi ta'mga ega.
Alabalık xom va ozgina tuzlangan holda iste'mol qilinadi, qovuriladi va pishiriladi, chekiladi va konservalanadi. U guruch, kartoshka pyuresi, sabzavotlar bilan xizmat qiladi. Baliq boy sho'rvalar, engil salatlar, makaron, gazaklar va idishlar uchun javob beradi.
Доставка по городу Ташкент
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.