Funchoza kraxmalli noodle bo'lib, uni shisha noodle deb ham atashadi, chunki u pishirilganda shaffof bo'ladi. Bunday noodlelarni tayyorlash uchun dukkakli kraxmal, kassava, kartoshka, Kanna, guruch ishlatiladi, zamonaviy ishlab chiqarishda arzonroq makkajo'xori kraxmal ishlatiladi. Biroq, eng yaxshi an'anaviy xom ashyo-mung loviya kraxmal (Masha-oltin loviya). Kraxmalli noodle turli diametrlarda yumaloq shaklga ega. Ushbu vermicelli juda nozik, shuning uchun u bir-biriga yopishmasligi va bo'lakka aylanmasligi uchun uni juda ehtiyotkorlik bilan pishirish kerak.
Shisha makaronning o'zi o'ziga xos ta'mga ega emas, ammo u ta'm va hidlarni osongina o'zlashtiradi. Odatda, funchoza-bu tuzlangan qalampir, sabzi, turp, piyoz va boshqa sabzavotlardan ziravorlar bilan shisha makarondan tayyorlangan Osiyo oshxonasining tayyor taomlari. Issiq yoki sovuq holda xizmat qiladi, shuningdek qo'ziqorin yoki go'sht, baliq bilan xizmat qilishi mumkin, garnitür sifatida juda mos keladi. Osiyo mamlakatlarida achchiq va shirin va nordon salatlar, sho'rvalar va asosiy taomlar noodle bilan tayyorlanadi.
Kraxmalli makaronning foydali xususiyatlari boy vitamin va mineral tarkibga ega. Funchoza tarkibida PP vitamini, tokoferol (E), b vitaminlari mavjud, natriy, fosfor, kaltsiy, kaliy, selen, magniy, temir va boshqalar kabi mikro va makroelementlarga boy.shuni ta'kidlash kerakki, funchozaning kaloriya miqdori ancha yuqori (320 kkal).
Tarqatish joyi: Yaponiya, Koreya, Xitoy.
qabul qilinganda to'lov
qabul qilinganda to'lov
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.