Glitserin 99.7%
Sotuvda mavjud Kod: P-1074967Glitserin, rangsiz, hidsiz, yopishqoq, shirin ta'mga ega, toksik bo'lmagan organik birikma. U barcha lipidlarning bir qismidir. U keng ko'lamli :
Oziq-ovqat sanoatida namlovchi, erituvchi va tatlandırıcı sifatida ishlatiladi. Bundan tashqari, past kaloriyali mahsulotlarni (pechenye va boshqalarni) tayyorlashda plomba moddasi va likyorlarda quyuqlashtiruvchi sifatida ishlatiladi. Oziq-ovqat qo'shimchasi sifatida u E422 raqami bilan belgilanadi. Oziq-ovqat sanoatida glitserin uskunaning harakatlanuvchi qismlarini moylash uchun ishlatiladi. Soqol sifatida foydalanilganda, uni qora metallar bilan ishlatmaslik kerak, chunki glitserin namlikni yaxshi singdiradi va shu bilan qora metallarning korroziyasiga yordam beradi.
Tibbiyot va farmatsevtika. Silliqlash, moylash va namlovchi vosita sifatida ishlatiladi. Allergen immunoterapiyasida, yo'tal siropi va ekspektoran kabi turli preparatlarda qo'llaniladi. Tabletkalar va ushlab turuvchi vosita sifatida ishlatiladi.
Kosmetikada glitserin tish pastalari, og'iz yuvish vositalari, terini parvarish qilish vositalari, soqol olish kremlari, sochni parvarish qilish vositalari, sovunlar, turli malhamlar va soch jellarida ishlatiladi. Bu nozik teri uchun sovun tayyorlash uchun ishlatiladigan asosiy materialdir. Glitserin yuqori namlovchi, himoya (terini agressiv ta'sirlardan himoya qiladi), yumshatuvchi (teri va sochni silliqlashtiradi) yoki namlovchi (mahsulotning suyuq ko'rinishini saqlab qolish imkonini beradi) xususiyatlari tufayli qo'llaniladi. Natriy lauril sulfat kabi potentsial bezovta qiluvchi mahsulotlarga qo'shilsa, yallig'lanishga qarshi xususiyatlarga ega ekanligi ko'rsatilgan.
Antifriz. Etilen glikol va propilen glikol singari, glitserin ham ion bo'lmagan kosmotrop bo'lib, suv molekulalari bilan kuchli vodorod aloqalarini hosil qiladi. Bu aloqalar suv molekulalari orasidagi vodorod aloqalaridan kuchliroqdir. Aynan shu xususiyat muz hosil bo'lishiga to'sqinlik qiladi. Agar suvdagi glitserin miqdori 70% bo'lsa, suyuqlikning muzlash nuqtasi -38 ° C dir. Laboratoriyada glitserin 0 °C dan past haroratlarda saqlanadigan fermentativ reagentlar uchun erituvchilarning umumiy komponenti hisoblanadi, chunki u muzlash nuqtasini pasaytiradi. Muzlatilgan eritmalarga joylashtirilgan organizmlarda (bakteriyalar, nematodalar, sutemizuvchilar embrionlari) muz kristallari shakllanishiga qarshi himoya vositasi sifatida ham qo'llaniladi.
Ushbu mahsulotga hali izoh qoldirilmagan