Oziq-ovqat monohidrat glyukoza (dekstroz) oq kristaldir
makkajo'xori kraxmalini to'liq gidroliz qilish natijasida olingan kukun. Ushbu mahsulot
nafisligi, yuqori eruvchanligi va eritmaning tozaligi bilan ajralib turadi,
quruq bo'lganda yaxshi oqimlilik.
Asosiy afzalliklari
- yuqori kaloriya, organizm tomonidan osonlikcha so'riladi, kuchni tiklaydi, ishni kuchaytiradi
qalblar. Reabilitatsiya paytida kuchni mustahkamlashning ko'p qirrali qo'shimchasidir
kasallikdan so'ng, jismoniy faoliyat kuchaygan charchoq holati;
- energiya balansini va uning to'liqligini saqlashda faol ishtirok etadi
tanada yo'qligi ortiqcha vazn paydo bo'lishining sababi bo'ladi.
Dastur maydoni
- parhez va tibbiy oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarish;
- sport ovqatlanishini ishlab chiqarish;
- bolalar ovqatlari mahsulotlari;
- shakar va qandolat mahsulotlari (shokolad, yumshoq va boshqa turlar) ishlab chiqarish
shirinliklar, vafli to'ldirish, pralin, parhez pechene, unli qandolat mahsulotlari,
kekslar, marmelad ishlab chiqarishda shakarning 20% glyukozadan olinadi);
- pivo va vino, kontsentratlar yordamida ishlab chiqarilgan ichimliklar ishlab chiqarish
gazlangan sharbat, shuningdek chang ichimliklar ishlab chiqarishda;
- alkogolsiz va alkogolsiz ichimliklar, likyor-aroq ishlab chiqarish (modifikatsiya qilish uchun)
va ta'mni oshirish);
- meva-sabzavot konservalari ishlab chiqarish (masalan, tuzlangan bodring) -
tabiiy rangni saqlab qolish;
- pishirish (fermentatsiyani tezlashtirish, ta'm va hid, qobiqqa rang berish,
qattiqlashishni sekinlashtiradi);
- muzqaymoq ishlab chiqarish (muzlash haroratini pasaytiradi, qattiqligini oshiradi,
gigroskopik xususiyatga ega) va quyultirilgan sut;
- xun takviyasini ishlab chiqarish (to'ldiruvchi va oziqlantiruvchi sifatida).
Glyukoza veterinariya tibbiyotida, parrandachilikda, farmatsevtika sohasida qo'llaniladi
sanoat
Tovar sotib olish uchun naqd pul to'lash!
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.