ANAEROBE GURUCHLARI BILAN ATROF
Asl madaniyatlarning aeroblari va anaeroblarini o'stirish va saqlash uchun.
Tarkibi:
Tarkibi | g / l |
Mol go'shti yuragi, zarracha moddalar | 98.00 |
Proteoza peptoni | 20.00 |
Natriy xlorid | 5.00 |
Glyukoza | 2.00 |
* Quritilgan suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda, mahkam yopiq idishda saqlanadi va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
1,25 g mahsulotni 10 ml distillangan suvda eritib oling. Barcha granulalar ho'l bo'lguncha 15 daqiqaga qoldiring. 1,1 atm (121 ° C haroratda) avtoklav bilan 15 daqiqa davomida sterilizatsiya qiling. Emlashdan oldin 40 - 45 ° C gacha sovutib oling.
Tashqi ko'rinishi : Kehribar rangi shaffof, ozgina opal, oz miqdordagi cho'kma bo'lishi mumkin.
pH (25 ° C da): 7,2 ± 0,2
Ish printsipi:
BOILED GURUHI BILAN AMALGA OShMOQDA aerob va anaeroblarni etishtirishda foydalaniladi. Background Hibler (Von Hibler) miya to'qimasini yetishtirish va anaerob tayoqcha tasniflash uchun ishlatilgan. Keyinchalik, Robertson (Robertson), farqlash, miya to'qimalari, mol go'shti qalblarini o'rnini va saccharolytic turlari buzilgan. O'rta oz miqdorda urug 'bilan o'sishni boshlaydi, bu klinik namunalar uchun juda muhimdir. Ushbu vosita Clostridium oilasining proteolitik a'zolaridan sakkarolitiklarni farqlash uchun ishlatilishi mumkin. Sugarolitik turlari, go'shtni hazm qilmasdan, tezda kislota va gaz hosil qiladi. Clostridium - gram-pozitiv spora anaeroblarining katta jinsi. Ular odatda tuproqda bo'ladi, ularning ba'zilari inson va hayvonlarning kasalliklari uchun javobgar, boshqalari oziq-ovqatning buzilishi bilan bog'liq. Ular butirik va sirka kislotalari va alkogollarning hosil bo'lishi bilan shakarni parchalanib, sakkarolitik bo'lishi mumkin. Proteolit turlari go'shtni aminokislotalarga va oltingugurt shaklidagi birikmalarga ajratadi (qorayish va chirish hidlari). Azot, vitaminlar va boshqa uglerod manbalari pepton proteozi va mol go'shti yurak infuziyasi bilan ta'minlanadi. Energiya manbai sifatida glyukoza miqdori past, ammo toksik metabolitlarning to'planishi uchun etarli emas. Natriy xlorid osmotik muvozanatni saqlaydi. Qattiq go'sht zarralari mushaklar oqsilining -SH (sulfagidral) guruhi ta'sirida kamayishi tufayli anaeroblarning ko'payishi uchun qulay sharoit yaratadi. Ushbu guruhlar denatatsiya qilingan oqsilda ko'proq mavjud. Shuning uchun qaynatilgan go'sht zarralarini ishlatish tavsiya etiladi. O'rnatilgan izolyatsiya qilingan koloniyaning sof madaniyati bilan namlangan holda yoki klinik namunadagi suyuqlik sifatida ekish mumkin. Go'sht zarralari sohasida ishlatiladigan og'ir inokulumga afzallik beriladi. 35 ± 2,0ºC haroratda mahkam yopiq qopqoqli naychalar uchun inkubatsiya davri 7 kungacha. O'sish yoki xiralashishni gramm dog 'bilan tekshirib, tegishli muhitga kiritish kerak.
Natijalarni sharhlash
Inkulyatsiyadan keyin madaniy xususiyatlar (10³ CFU / ml), 35 ° C ± 2 dan 18-72 soat davomida inkubatsiya paytida kuzatildi.
Mikroorganizmlar | ATCC | Bog'lovchi materiallar ( CFU / ml ) | O'sish |
Clostridium botulinum | 25763 | 10³ | mo'l-ko'l |
Clostridium perfringens | 12924 | 10³ | mo'l-ko'l |
Enterococcus faecalis | 29212 | 10³ | mo'l-ko'l |
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.