Hibiskus choyi, Hibiskus - butun yarim kurtaklar shaklida Sudan atirgulidir. Choyingizdan to'liq rohatlanish uchun shisha choynakda pishirishni tavsiya qilamiz. Gulbarglari ajoyib tarzda ochilib, ichimlikni hayratlanarli yoqut rangga bo'yaydi.
Hibiskus choyi tinchlantiruvchi ta'sirga ega, metabolizmni normallantiradi va tabiiy antiseptik hisoblanadi. Vitaminlar va mikroelementlarning noyob tarkibi miyani faollashtiradi, stress va surunkali charchoqni engishga yordam beradi.
Qiziqarli xususiyat: issiq gibiskus qon bosimini oshiradi (qon tomirlarini toraytiradi), sovutilgan gibiskus esa, aksincha, uni pasaytiradi.
Pishirish uchun 3-4 ta yarim kurtaklarni oling va 90-95 ° haroratda 300 ml suv quying. Infuziya vaqti 3-5 minut. Sharqda ular "sovuq pivo" dan foydalanadilar. Bu usul Sudan atirgulining barcha foydali xususiyatlarini saqlab qolishga imkon beradi, deb ishoniladi. Buning uchun kurtaklar sovuq suv bilan quyiladi va bir necha soat davomida infuz qilinadi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.