HOTTINGERNING BOSHQARMASI
Kam injiq mikroorganizmlarni etishtirish va indol ishlab chiqarishni aniqlash
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Baliq peptoni | 20.00 |
Xamirturush ekstrakti | 2.00 |
Triptofan | 1.00 |
* Quritilgan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda mahkam yopiq idishda saqlang, to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
1000 g distillangan suvda 23 g eritib oling. Mediyani to'liq eritib olish uchun aralashtirib, qaynatish uchun sekin olovda qizdiring. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling.
Tashqi ko'rinishi: shaffof bir oz opalitsel gel, och sariq rangda
pH (25 ° C da): 7,4 ± 0,2
Ish printsipi:
Hottinger bulyoni SSSR davlat farmakopeyasiga (1) muvofiq kam injiq mikroorganizmlarni ko'paytirish va indolni aniqlash uchun ishlatiladi. Vosita azot, uglerod, vitaminlar va tananing o'sishi uchun zarur bo'lgan iz elementlari sifatida baliq peptoni va xamirturush ekstraktidan iborat. Triptofan indol ishlab chiqarish uchun substrat bo'lib xizmat qiladi. Inkubatsiyadan keyin indolni Kovac Reagent yoki boshqa mavjud reaktivlar yordamida aniqlash mumkin (2).
Natijalarni sharhlash
Madaniyat xususiyatlari 18-24 soat davomida 35-37 ᵒ C da payvandlash (10 3 / ml) va inkübasyon so'ng kuzatildi.
Sinov shtammlari | Bank of America kodini kiriting | O'sish | Gemoliz |
Escherichia coli | 25922 | Yaxshi | Ijobiy reaktsiya, vosita yuzasida qizil halqa |
Enterobakter aerogenlari | 13048 | Yaxshi | Salbiy reaktsiya, rang hosil bo'lmaydi / bulutli uzuk |
Staphylococcus aureus | 25923 | Yaxshi | Salbiy reaktsiya, rang hosil bo'lmaydi / bulutli uzuk |
Streptococcus pyogenes | 19615 yil | Yaxshi | Salbiy reaktsiya, rang hosil bo'lmaydi / bulutli uzuk |
Salmonella tifimuriyasi | 14028 yil | Yaxshi | Salbiy reaktsiya, rang hosil bo'lmaydi / bulutli uzuk |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.