Ma’lumki kolbasa va sosiska mahsulotlari doim sevib iste’mol qilinadi. Ularni deyarli har bir oila dasturxonida uchratish mumkin. Ham to’yimli, ham mazali! Ortiqcha “pishir-kuydir”ga ham hojat yo’q! Bu mahsulotga talab tech qachon kamaymaydi. Bu esa kolbasa va sosiska mahsulotlarini bemalol, qo’rqmasdan ishlab chiqarish mumkin degani. Bunday imkoniyatni esa sizga “AFEX Group” kompaniyasi beradi.Shu sababli ham, ishlab chiqaruvchilar hamda iste’molchlar talablarini inobatga olgan holda Ushbu biznesni, yani KOLBASA VA SOSISKA ISHLAB CHIQARISH LINIYASINI sizlarga taqdim etishga qaror qildik. Yana bir narsani unutmang! Bizning uskunalarda kolbasalar go’shtdan ishlab chiqariladi.
Endi esa liniya haqida to’liqroq ma’lumot berib o’tsak. Kolbasa ishlab chiqarish liniyasi quyidagi bosqichlardan va uskunalardan iborat:
Ushbu uskunada maydalangan go’sht qaytadan qiymalanadi. Go’shtni maydalashning o’zi yetarli bo’lmaganli sababli, Ushbu bosqichda go’sht yana qiymalanadi va juda mayda qorishma holigan keladi.
Bilamizki, Kolbasa mahsulotlari faqatgina go’shtdan tayyorlanmaydi. Unga qo’shimcha ravishda tuxum, sut mahsulotlari, ziravorlar kabi yordamchi mahsulotlar qo’shiladi. Ushbu uskunada ularning barchasi aralashtirilib, bir xil massaga keltiriladi.
Tayyorlangan qorishma bunker orqali kolbasa qobig’iga to’ldiriladi. Bunda esa bizga yuqoridagi to’ldirish uskunasi yordam beradi.
Deyarli tayyor bo’lgan kolbasa va sosiska mahsulotlari Bog’lash uskunasi orqali maxsus iplar bilan bog’lanadi.
Va nihoyat so’nggi bosqichda tayyor bo’lgan mahsulotlar dudlash uskunasiga solinadi va u yerda tutun berish orqali dudlanadi. Dudlash muhim jarayonlardan biri bo’lib, ushbu jarayonda mahsulot tarkibida bo’lishi mumkin bo’lgan mikro-organizmlar yo’qotiladi hamda dudlangan mahsulotlarning uzoqroq vaqt saqlanishiga xizmat qiladi.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.