Himolay Karelasi ko'plab kasalliklarni, jumladan saraton va diabetni davolashda ishlatiladi. Shuningdek, u o'smalar, astma, teri infektsiyalari va gipertenziya, ko'rish buzilishi uchun ham qo'llaniladi. Ovqat hazm qilish va metabolizm jarayonlarini yaxshilaydi, immunitetni mustahkamlaydi
Achchiq qovun yoki Momordica Charantia nomi bilan ham tanilgan Himoloy Karelasi qon shakarini normal darajada ushlab turishga yordam beradigan va tana funktsiyalarini to'g'ri ish tartibida saqlaydigan o'tdir. Himolay Karelasi - tabiiy o'simlik ekstrakti.
Foydali xususiyatlar
Qon va siydikdagi shakar darajasini normal saqlashga yordam beradi.
Shirin ta'm stimulyatorlariga nerv reaktsiyasini inhibe qilish orqali shakarni tartibga solishning foydali ta'siriga erishishga yordam beradi.
U ajoyib qon tozalash vositasi hisoblanadi.
Sigir insuliniga o'xshash polipeptidni o'z ichiga oladi.
Oshqozon osti bezining sog'lig'iga g'amxo'rlik qiladi.
Jigar sog'lig'ini qo'llab-quvvatlaydi.
Detoksifikatsiya qiluvchi xususiyatlari tufayli terining holati uchun juda foydali hisoblanadi.
Ovqat hazm qilishda yordam beradi.
Tanadagi tabiiy metabolizmni rag'batlantiradi.
Kuchli detoksifikatsiya qiluvchi hisoblanadi.
Jigar va qondagi triglitseridlar va xolesterinning tabiiy darajasini saqlab qolishga yordam beradi.
Immunitet tizimining normal ishlashini ta'minlashga yordam beradi.
Kareldagi kamida uchta turli xil tarkibiy qismlar qon shakar darajasini normal saqlashda afzalliklarga ega. Bularga charantin, insulinga o'xshash peptidlar va alkaloidlar deb nomlanuvchi steroidal saponinlar aralashmasi kiradi.
Karel tarkibida, shuningdek, sigir insuliniga o'xshash polipeptid Gurmarin mavjud bo'lib, u eksperimental tadqiqotlarda shirin ta'm stimullariga nerv reaktsiyasini bostirish orqali ijobiy shakarni tartibga solish ta'siriga erishish uchun ko'rsatilgan. Aslida, Gurmarin nomi hind tilidagi "Gurmar" so'zidan kelib chiqqan bo'lib, "shakar tuzog'i" degan ma'noni anglatadi.
Karela mevalari hind ratsionida muntazam ravishda iste'mol qilinadi. Achchiq qovun temirga boy va brokkolidan ikki baravar ko'p beta-karotin, ismaloqdan ikki baravar ko'p kaltsiy, bananga qaraganda ikki baravar ko'p kaliy va C va B 1-3 vitaminlari, fosfor va sog'lom tolalarni o'z ichiga oladi.
U jigar uchun foydali ekanligi va tarkibida insulin borligi ishoniladi. Bugungi kunga qadar achchiq qovun tarkibida beta-sitosterol-dglyukozid, sitrulin, GABA, lutein, likopen va zeaksantin kabi kamida 32 ta faol birikma topilgan. Oziqlanish tahlillari shuni ko'rsatdiki, achchiq qovun kaliy, kaltsiy, temir, beta-karotin, B1, B2, B3 va C vitaminlari va boshqa moddalarga boy.
Ilova
Karelni kuniga ikki marta ovqatdan keyin bitta kapsuladan olish kerak. Uzoq muddatli ta'sir qilish uchun bir necha hafta kerak bo'ladi.
Barcha mahsulotlar dori-darmon emas va parhez qo'shimchalari emas, balki o'simlik choylari yoki bioaktiv oziq-ovqat qo'shimchalariga tegishlidir.Ishlashdan oldin, individual uchrashuv uchun Ayurveda mutaxassisi bilan maslahatlashish tavsiya etiladi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.