"Oltoyning turmush tarzi" TM javdarining tug'ralgan donasi an'anaviy sayqallangan donlarga foydali muqobildir. Maxsus uskunada biz donlarni ehtiyotkorlik bilan bir necha qismlarga ajratdik, ularning har birida embrion va qobiq qismlari mavjud. Shunday qilib, chuqur sanoat qayta ishlashdan o'tgan donlardan mahrum bo'lgan butun donning foydasi.
Javdarni haqli ravishda mahalliy rus donasi deb atash mumkin. Bu don madaniyati tarixan ota-bobolarimiz tomonidan sevilgan, shuning uchun rus xalqining idrokida javdar har doim "ona, hamshira" bo'lgan.
Javdar donalari yuqori sifatli o'simlik oqsiliga boy. Bundan tashqari, don tarkibida vitaminlar va minerallarning juda katta foizi mavjud, masalan:
Foliy kislotasi,
marganets,
sink,
Kaliy.
Lizin va treonin miqdori bo'yicha javdarning kesilgan donasi boshoqli ekinlar orasida yetakchi o'rinda turadi. Muntazam foydalanish bilan javdar donalari immunitet tizimini faollashtiradi va mustahkamlaydi, organizmga virusli kasalliklarga qarshi kurashishga yordam beradi. Qon aylanish tizimini mustahkamlang va qon quyqalaridan xalos bo'lishga yordam bering.
Tug'ralgan javdar donlarini tayyorlash oson. Ularning tuzilishi tufayli donalar suvni mukammal darajada o'zlashtiradi, bu esa ho'llash va keyinchalik pishirish vaqtini qisqartiradi. Ular turli xil yonma-ovqatlar, sho'rvalar va yormalarga qo'shiladi va mazali va juda sog'lom non tug'ralgan don bilan pishiriladi.
Proteinlar: 9,9; Yog'lar: 2,2; Uglevodlar: 55,8; Elyaf: 16,4;
Energiya qiymati: 283 kkal / 1190 kJ;
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.