PATOKA - bu tabiiy tatlandırıcı va uning qo'shilishi bilan ishlab chiqarilgan mahsulotlarning organoleptik xususiyatlari va xususiyatlarini universal kuchaytiruvchisi. U glyukoza, maltoza va yuqori saxaridlar aralashmasidan iborat. Kislota kraxmalli siropi (glyukoza siropi yoki kraxmal siropi) shakarlarning eng muvozanatli tarkibiga ega va eng keng qo'llaniladigan mahsulotdir. Misr donasi karamel siropi ishlab chiqarish uchun xom ashyo sifatida ishlatiladi va tarkibida genetik jihatdan modifikatsiyalangan organizmlar mavjud emas. Makkajo'xori siropi - bu melasaga xos bo'lgan rangsiz, qalin, yopishqoq suyuqlik, zaif hid va ta'mga ega. Pekmez 280-290 kg gacha bo'lgan metall bochkalarda etkazib beriladi. Karamel kraxmalining asosiy xususiyatlari shirinlik, fermentatsiya, suvni ushlab turish va kristallashga qarshi qobiliyatning sozlanishi ko'rsatkichlarini o'z ichiga oladi. Karamel siropi saxarozaning eruvchanligini oshirish qobiliyatiga ega - uning kristallanishini kechiktirish, bu uning konserva sanoatida keng qo'llanilishini keltirib chiqaradi - murabbo, murabbo va murabbo tayyorlash uchun siropni yanada viskoz, saqlashda uzoqroq va barqaror qilish, shuningdek ta'mini yaxshilash uchun. Muzqaymoq va muzlatilgan shirinliklarni ishlab chiqarishda karamel pekmezdan foydalanish mahsulotning muzlash nuqtasini kamaytirishga va uning qattiqligini oshirishga imkon beradi. Muzqaymoqda pekmez sut tarkibidagi laktoza kristallanishini tartibga soladi, nozik tuzilishini hosil qiladi, uning ta'mi va shaklini yaxshilaydi. Shuningdek, karamel xazinasi sharob va aroq mahsulotlari va alkogolsiz ichimliklar ishlab chiqarishda qo'llaniladi. Qo'llashning asosiy sohasi - qandolat sanoati. Yuqori shakarlarning mavjudligi pekmezning tutarlılığı va viskozitesinin saqlanishini ta'minlaydi, undan sukrozning kristallanishini tartibga soluvchi qandolat mahsulotining zarur tarkibiy qismiga aylanadi. Karamel siropi - bug'doy unidan pishirilgan barcha turdagi nonlar va kengaytirilgan assortimentdagi mahsulotlar uchun universal va almashtirib bo'lmaydigan vositadir. U qandolat sanoatida qo'llaniladi va karamelning asosiy tarkibiy qismlaridan biri bo'lib, pirojniy, xamir ovqatlar, rulolar, bulochkalar uchun fondan hisoblanadi. U shokolad barlari, iris, halva, turkcha lazzat, marmelad-pastil va ba'zi turdagi shirinliklar va marmelad ishlab chiqarishda ishlatiladi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.