Foydalanish: Ksantan saqichi kleykovina bo'lmagan oziq-ovqat tayyorlashda tez-tez ishlatiladi, chunki u kleykovina an'anaviy pishiriqlarga beradigan elastiklik va yumshoqlikni ta'minlaydi. Ushbu xususiyat tufayli u ushbu turdagi oziq-ovqat sanoatida keng qo'llaniladi. Ko'pincha bunday mahsulotlarda uchraydi: salat salatasi; pishirilgan mahsulotlar; mevali sharbatlar; oshlar; Muzqaymoq; souslar va soslar; siroplar; glyutensiz mahsulotlar. Xanthan saqichi ko'plab mahsulotlarning tuzilishini, mustahkamligini, ta'mini va saqlash muddatini yaxshilaydi. Bundan tashqari, ba'zi oziq-ovqat mahsulotlariga har xil harorat va pH darajalariga qarshi turishga yordam berish orqali oziq-ovqat mahsulotlarini barqarorlashtirishda foydalidir. Bundan tashqari, u oziq-ovqat mahsulotlarini ishlab chiqarishda parchalanishiga yo'l qo'ymaydi va ularning idishlaridan silliq chiqib ketishiga imkon beradi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.