Tarkibi: makkajo'xori loviya, suv, shakar, tuz
100 g mahsulot tarkibida: oqsillar - 3,2 g; yog'lar - 1,0 g; uglevodlar 18,6 g; kaloriya tarkibi - 96 Kkal
Quruq va salqin joyda 0 0 S - +15 0 S haroratda saqlang
yilda ishlab chiqarilgan kundan boshlab 24 oy C rock hayot.
Bu o'simlik yeyiladigan donli boshoqlarni etishtirish uchun etishtiriladi. Bug'doydan keyin va erdagi eng muhim don guruch.
Ko'p miqdorda uglevodlar, tola, oqsillarni o'z ichiga oladi B vitaminlari, E vitamini kaliy fosforga boy magniy temir rux. Makkajo'xori tarkibida ko'p miqdorda bo'lgan magniy, tananing qarishi bilan bog'liq kasalliklar paytida ushbu elementning etishmasligini mukammal darajada qoplaydi.
Makkajo'xori stressga qarshi xususiyatga ega. U katta miqdorni o'z ichiga oladi B vitaminlari, ayniqsa juda ko'p Asab tizimi, mushaklar, yurak va qizil qon hujayralari ishlab chiqarilishiga ta'sir qiluvchi vitamin B1. 150 g makkajo'xori kerakli miqdorning qariyb 25 foizini beradi B1 vitamini kattalar uchun. Shuningdek, u asosiy antioksidant, E vitaminini o'z ichiga oladi, bu sklerozning oldini oladi. Kundalik menyuga makkajo'xori qo'shish yurak kasalligi xavfini kamaytiradi va saraton kasalligidan himoya qiladi. Makkajo'xori tarkibidagi uglevodlar organizmga yog 'birikmasini keltirib chiqarmasdan energiya beradi.
Bugungi kunda makkajo'xori pishirishda keng qo'llaniladi.
Konservalangan holda, makkajo'xori, boshqa mahsulotlar singari, foydali vitaminlar va minerallarning yarmini yo'qotadi. Ammo, shu bilan birga, saqlash muddati ko'p vaqt davomida ortadi. Endi faqat konservalangan shirin makkajo'xori ishlatadigan ko'plab retseptlar mavjud.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.