Limon kislotasi-hidsiz oq kristalli chang, nordon ta'mga ega. Bu tabiiy saqlovchi, zaif kislota hisoblanadi. Ishlab chiqarishning asosiy usuli – shakar va shakar moddalaridan pekmez yoki biosintezni fermentatsiyalash orqali sanoat. Kislota xususiyatlari: Antioksidant sifatida Oziq-ovqat qo'shimchalari sifatida Inson xavfsizligi Uni qattiq shaklda olish imkoniyati Arzon narx Keng ko'lamdagi ilovalar. Limon kislotasi kimyoviy toza foydalanish joylari: Ovqat pishirish. Limon kislotasi mahsulotdagi eng tez-tez uchraydigan qo'shimchalardan biridir (tabiiy kelib chiqish konservatori sifatida) Alkogolsiz ichimliklar aromatizatsiyasi Kosmetikaning ajralmas qismi sifatida Farmatsevtika sanoati (qo'shimcha sifatida) Uskunani shkaladan tozalash Kumush va maishiy yuzalarni tozalash O'simliklarni parvarish qilish. Xususiyatlari: zichlik-1,665 g / sm3; molar massa-192,1 g / mol; t erish-153 °C; t dekompozitsiyasi-175 °C; suvda eruvchanligi-133 g / 100 ml.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.