Maka - bu Peruda tug'ilgan o'simlikning ildizi va ko'pincha "Peru ginseng" deb nomlanadi. Ko'pincha uni kukun holatiga keltirilgan holda topish mumkin, shuning uchun salatni, kokteylni, sharbatni va boshqalarni qo'shib, sof shaklda bo'lgani kabi, Makadan ham kapsula shaklida foydalanishingiz mumkin. Maka sog'lom turmush tarzini olib boradigan odamlar orasida tobora ommalashib bormoqda. Makaning asosiy foydali xususiyatlari: Vitaminlar va minerallarning manbai. Maka tarkibida B, C, E guruhi vitaminlari, shuningdek kaltsiy, rux, temir, magniy, fosfor va bir qator aminokislotalar mavjud. Tananing energiya zaxiralarini tiklash. Makani bir necha kun iste'mol qilsangiz, siz energiya va tetiklikni kuchaytirasiz. Ko'pgina sportchilar chidamlilik va ishlashni yaxshilash uchun Maka iste'mol qiladilar. Libidoning ko'payishi. Maka erkaklar va ayollarda jinsiy funktsiyani qo'llab-quvvatlash uchun keng qo'llaniladi. Shu bilan birga, Maka iste'mol qilish gormonal tizimni muvozanatlashtiradi. PMS belgilarini olib tashlash. Maka yeyish kolikani, tana og'rig'ini, qizib ketishni, asabiylikni, kayfiyatni va tushkunlikni engillashtiradi. Qo'llash mumkin bo'lmagan holatlar: Homiladorlik, laktatsiya davri. Qon bosimi, jigar kasalligi bo'lgan odamlarga uni qabul qilishdan oldin shifokor bilan maslahatlashish tavsiya etiladi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.