Maltodekstrin yoki faqat shinni tez uglevod va glyukoza va dekstrin iborat. Bu kukun, rangi oqdan engil kremgacha o'zgarishi mumkin, ta'mi shirin, issiq va sovuq suvda mukammal eriydi. Kraxmal, tez-tez kartoshka yoki makkajo'xori, kamdan-kam hollarda bug'doy yoki guruchni ajratish yo'li bilan ishlab chiqariladi.
Ushbu qo'shimchaning mashhurligi keng ko'lamli harakatlar bilan bog'liq. Oziq-ovqat mahsulotida u turli funktsiyalarni bajaradi:
Lazzat intensivligini oshirishga yordam beradi.
Yog'larni almashtiradi.
Mahsulotlarning viskozitesini qalinlashtiradi yoki o'zgartiradi.
Shakar kristallanish jarayonini sekinlashtiradi.
Sport mahsulotlari va bolalar ovqatlanishida maltodekstrinning mavjudligi mahsulotning foydali tarkibiy qismlarining hazm qilish darajasini normallashtirishga yordam beradi.
Tez buziladigan mahsulotlarning raf umrini uzaytiradi.
Moddaning xususiyatlari bevosita dekstroz ekvivalentiga bog'liq:
4-6% - antikristallizatsiya qobiliyati, yuqori bog'lash qobiliyati, mahsulotning muzlash nuqtasini oshiradi;
9-12% - modda shakar makromoleküllerini o'z ichiga oladi, shirin ta'mi yo'q, Viskoziteyi oshiradi;
13-17% - maltodekstrin past shirinlik bilan ajralib turadi, suvda yaxshi eriydi;
18-20% - kukun namlikni qabul qila boshlaydi, yanada aniq shirin ta'mga ega bo'ladi.
Biologik faol qo'shimchalarning kimyoviy tarkibi Misr siropi yoki pekmez tarkibiga juda o'xshaydi. Ko'p komponentli aralashmani o'z ichiga oladi: polisakkaridlar, glyukoza, maltotrioz, maltoz. Kukunning to'liq parchalanishi bilan siz toza glyukoza olishingiz mumkin.
Tovar sotib olish uchun naqd pul to'lash!
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.