Ilova sut mahsulotlari - qatiq, kefir, zardob; Yuqoridagi xususiyatlarga ko'ra maltodekstrin oziq-ovqat sanoatida keng qo'llaniladi. U qo'yilgan: bolalar ovqatlari; qandolat mahsulotlari - pirojnoe, pirojnoe, sufle, krem, jele, konfet, konservalar, shirinliklar, shokolad, muzqaymoq, marmeladni chaynash; non mahsulotlari; parhez mahsuloti; chiplar, krujkalar, tayyor gazaklar; kolbasa, kolbasa, mayda kolbasa, sous, mayonez; pudinglar; ichimliklar. Bu erda ushbu qo'shimcha o'zining ko'p funktsiyasini amalda namoyish etadi: bir xil tuzilishni saqlaydi; aralashmalarni yuqori darajada eriydi; kerakli kelishuvga erishishga yordam beradi; oqsillarni eritishga yordam beradi; boshqa tarkibiy qismlarni (ayniqsa, bo'yoqlar va vitaminlar) kiritish jarayonini osonlashtiradi; mahsulotlarning muzlash haroratini oshiradi; shirinlik darajasidan oshmasdan ularning energiya qiymatini ta'minlaydi. Maltodekstrin hozirgi ishlab chiqarishda eng zamonaviy va qulay qo'shimchalardan biri hisoblanadi, chunki u bir vaqtning o'zida bir nechta vazifalarni bajaradi. Bu mahsulotlarni yaratish jarayonini arzonlashtiradi va ularni sifatli va iste'molchi uchun jozibali qiladi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.