Dunyodagi eng kuchli matcha yashil choy. Tabiiy hech narsa glyutensiz veganni qo'shmadi.
Matcha nima?
Matcha - bu Osiyo aholisi yuzlab yillar davomida Xitoy va Yaponiyada zavqlanadigan yashil choyning bir turi. Barglar kukunga aylandi. Uning ta'mi odatdagi choyga qaraganda og'irroq, shuning uchun ozgina uzoq yo'lni bosib o'tishi mumkin.
Qanday yasalgan?
O'rim-yig'imdan taxminan 2 hafta oldin, fermerlar o'simliklarni soya qilish uchun ularni atrofida qorong'ilikda qoldirib, tuzilmalar quradilar. Bu barglarni yumshoq, shirin va yorqinroq qiladi deb o'ylashadi. O'rim-yig'imdan so'ng choy barglari tezda bug'lanadi, keyin quritiladi va 20 daqiqa yoki undan ko'proq vaqt davomida isitiladigan pechlarga qo'yiladi. Keyin ishchilar novdalar, novdalar va boshqa keraksiz qismlarni olib tashlashadi va barglarini chang holida maydalashadi.
Uning ta'mi qanday
Choy bitta bargdan tayyorlansa ham, ba'zi odamlar matcha oddiy yashil choyga qaraganda shirinroq va qaymoqliroq deyishadi. Shuningdek, hid va ta'mga nisbatan "o'tlik" ni sezishingiz mumkin, ayniqsa siz kukunni ko'p ishlatsangiz.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.