Yandex
Katalog
Qidiruv natijasi(0) Barcha mahsulotlar
    Kategoriyalar
      Qidiruv natijasi(0) Barcha mahsulotlar
        Kategoriyalar
          MULLER KAUFFMAN TETRATHIYATNING TUG'ILGAN BAZASI (500 gr.) / Müller Kaufmann Tetration Broth (500 gr.)
          MULLER KAUFFMAN TETRATHIYATNING TUG'ILGAN BAZASI (500 gr.) / Müller Kaufmann Tetration Broth (500 gr.)

          MULLER KAUFFMAN TETRATHIYATNING TUG'ILGAN BAZASI (500 gr.) / Müller Kaufmann Tetration Broth (500 gr.)

          Sotuvda mavjud Kod: P-0108846
          100 000dan so'm dan 10 qadoq
          Ulgurji narxlar
          Tavsifi

          MUELLER KAUFFMANNING TETRATIK BOLLIYASINING ASOSI

          Salmonellalarni to'plash va aniqlash uchun

          Tarkibi

          Tarkibi

          g / l

          Natriy tiosulfat (angidrid)

          40.70

          Kaltsiy karbonati

          25.00

          Kazein enzimatik gidrolizat

          7.00

          Buqa safro

          4.75

          Natriy xlorid

          2,30

          Soya unining papain hazm qilish

          2,30

          * Quritilgan suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda, mahkam yopiq idishda saqlanadi va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan.

          Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar

          82,05 g mahsulotni 1000 ml distillangan suvda eritib oling. 10 daqiqa davomida so'rish uchun qoldiring. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. AVTOKLAMA YO'Q. 45 ° C ga qadar sovutib, kerakli dozani bering. 20 ml yod-yodid eritmasini (100 ml distillangan suvda 20 g yod + 25 g kaliy yodidi) va 9,5 ml 0,1% porloq yashil eritma bilan 1 ampulani (Nov 05) qo'shing ( TS 051). Yaxshilab aralashtiring va steril naychalarga quying.

          Eslatma: Kaltsiy karbonat mavjudligi sababli, tayyor vosita oq cho'kma bilan opalsent eritma hosil qiladi. Agar kerak bo'lsa, foydalanish protokoliga muvofiq pH ni kerakli qiymatga sozlang.

          Tashqi ko'rinishi: bo'sh turganida cho'kma hosil qiladigan yorqin yashil rangning eritmasi.

          pH (25 ° C da): 7,8 ± 0,2

          Ish printsipi:

          Myuller Kaufmann tetratiion bulyonining asosi Salmonellalarni oziq-ovqat va hayvonlar ozuqasi namunalaridan ajratib olish va aniqlash uchun ishlatiladi. Kolleksiya bakteriyalarining o'sishini inhibe qilish va shu bilan birga tifoid va paratifoid bakteriyalar o'sishini rag'batlantirish uchun vosita birinchi marta Myuller (1923) tomonidan tasvirlangan. Mikroorganizmlarning ko'payishi uchun uglerod va azot manbai sifatida hayvon to'qimalarining peptik hazm qilinishi va soya piyozining hazm qilinishi. Natriy tiosulfat tetrationatning shakllanishiga, yodning kulturaviy muhitga qo'shilishiga olib keladi. Tetratsiya koliform bakteriyalar, boshqa enterobakteriyalar va ko'pgina ichak bakteriyalarining o'sishini inhibe qiladi. Natriy xlorid transport va osmotik muvozanat uchun asosiy elektrolitlarni chiqaradi. Kaltsiy karbonati

          sulfat kislota muhitida neytrallanadi va shu bilan birga tetrationat kamayadi. Yorqin yashil

          Piyoz safrosi va novobiotsin qo'shilishi Salmonelladan tashqari grammusbat bakteriyalarni ko'payishiga to'sqinlik qiladi.

          Oldindan boyitish va tanlab boyitish

          1. 225 ml tamponli pepton suviga (TM 307) 25 g namunani qo'shing va 37 ± 1 ° C haroratda 18 ± 2 soat davomida inkubatsiya qiling.

          2. 0,1 ml oldindan boyitish madaniyatini 10 ml Rappoport Vasiliadis soya bulyoniga (TM 1282) o'tkazing. 24 ± 3 soat davomida 41.5ºC da inkübe qiling.

          3. O'rtachani 25 ° C gacha sovutib oling.

          4. Yuqorida aytilganidek, yod-yodid eritmasi va 5 ml novobiotsin eritmasi bo'lgan Müller Kaufmann bulyonining 10 ml asosiga 1 ml oldindan boyitish kulturasini o'tkazing. 37 ± 1 ° C da 24 ± 3 soat davomida inkübe qiling.

          5. XLD agar (TM 1621) va ikkinchi selektiv izolyatsiya vositasida platinali pastadir bilan izolyatsiya qiling.

          6. Yaxshi shakllangan koloniyalardan foydalanib, tegishli morfologik identifikatsiyalash uchun boshlang'ich vazifasini o'taydigan ozuqaviy agarga eking.

          Natijalarni sharhlash

          Madaniy xususiyatlar McConkey Agar (TM 379) subkulturalari va 35 - 37ºC da 18-24 soat davomida inkubatsiya bilan kuzatiladi.

          Mikroorganizmlar

          Emlash materiallari (CFU)

          O'sish

          Salmonella tifimuriyasi

          10 3

          ≥95%

          Escherichia coli

          10 3

          ≤5%

          Proteus mirabilis

          10 3

          ≤5%

          Barchasini ko'rish
          Izohlar
          Izoh qoldirish

          Ushbu mahsulotga hali izoh qoldirilmagan

          MULLER KAUFFMAN TETRATHIYATNING TUG'ILGAN BAZASI (500 gr.) / Müller Kaufmann Tetration Broth (500 gr.)
          Sotuvda mavjud Kod: P-0108846
          100 000dan so'm dan 10 qadoq
          Ulgurji narxlar
          Sotuvchi
          3.98
          AvikonTex Toshkent shahri, Shayxontohur tumani
          Проверено

          Mazkur sotuvchi haqidagi ma'lumot Soliq.uz tizimi orqali tekshirildi va ishonchli deb tasdiqlandi

          Batafsil
          Kompaniya izohlar
          Barchasini ko'rish
          Glotr-b Glotr-b m1