MUELLER KAUFFMANNING TETRATIK BOLLIYASINING ASOSI
Salmonellalarni to'plash va aniqlash uchun
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Natriy tiosulfat (angidrid) | 40.70 |
Kaltsiy karbonati | 25.00 |
Kazein enzimatik gidrolizat | 7.00 |
Buqa safro | 4.75 |
Natriy xlorid | 2,30 |
Soya unining papain hazm qilish | 2,30 |
* Quritilgan suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda, mahkam yopiq idishda saqlanadi va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
82,05 g mahsulotni 1000 ml distillangan suvda eritib oling. 10 daqiqa davomida so'rish uchun qoldiring. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. AVTOKLAMA YO'Q. 45 ° C ga qadar sovutib, kerakli dozani bering. 20 ml yod-yodid eritmasini (100 ml distillangan suvda 20 g yod + 25 g kaliy yodidi) va 9,5 ml 0,1% porloq yashil eritma bilan 1 ampulani (Nov 05) qo'shing ( TS 051). Yaxshilab aralashtiring va steril naychalarga quying.
Eslatma: Kaltsiy karbonat mavjudligi sababli, tayyor vosita oq cho'kma bilan opalsent eritma hosil qiladi. Agar kerak bo'lsa, foydalanish protokoliga muvofiq pH ni kerakli qiymatga sozlang.
Tashqi ko'rinishi: bo'sh turganida cho'kma hosil qiladigan yorqin yashil rangning eritmasi.
pH (25 ° C da): 7,8 ± 0,2
Ish printsipi:
Myuller Kaufmann tetratiion bulyonining asosi Salmonellalarni oziq-ovqat va hayvonlar ozuqasi namunalaridan ajratib olish va aniqlash uchun ishlatiladi. Kolleksiya bakteriyalarining o'sishini inhibe qilish va shu bilan birga tifoid va paratifoid bakteriyalar o'sishini rag'batlantirish uchun vosita birinchi marta Myuller (1923) tomonidan tasvirlangan. Mikroorganizmlarning ko'payishi uchun uglerod va azot manbai sifatida hayvon to'qimalarining peptik hazm qilinishi va soya piyozining hazm qilinishi. Natriy tiosulfat tetrationatning shakllanishiga, yodning kulturaviy muhitga qo'shilishiga olib keladi. Tetratsiya koliform bakteriyalar, boshqa enterobakteriyalar va ko'pgina ichak bakteriyalarining o'sishini inhibe qiladi. Natriy xlorid transport va osmotik muvozanat uchun asosiy elektrolitlarni chiqaradi. Kaltsiy karbonati
sulfat kislota muhitida neytrallanadi va shu bilan birga tetrationat kamayadi. Yorqin yashil
Piyoz safrosi va novobiotsin qo'shilishi Salmonelladan tashqari grammusbat bakteriyalarni ko'payishiga to'sqinlik qiladi.
Oldindan boyitish va tanlab boyitish
1. 225 ml tamponli pepton suviga (TM 307) 25 g namunani qo'shing va 37 ± 1 ° C haroratda 18 ± 2 soat davomida inkubatsiya qiling.
2. 0,1 ml oldindan boyitish madaniyatini 10 ml Rappoport Vasiliadis soya bulyoniga (TM 1282) o'tkazing. 24 ± 3 soat davomida 41.5ºC da inkübe qiling.
3. O'rtachani 25 ° C gacha sovutib oling.
4. Yuqorida aytilganidek, yod-yodid eritmasi va 5 ml novobiotsin eritmasi bo'lgan Müller Kaufmann bulyonining 10 ml asosiga 1 ml oldindan boyitish kulturasini o'tkazing. 37 ± 1 ° C da 24 ± 3 soat davomida inkübe qiling.
5. XLD agar (TM 1621) va ikkinchi selektiv izolyatsiya vositasida platinali pastadir bilan izolyatsiya qiling.
6. Yaxshi shakllangan koloniyalardan foydalanib, tegishli morfologik identifikatsiyalash uchun boshlang'ich vazifasini o'taydigan ozuqaviy agarga eking.
Natijalarni sharhlash
Madaniy xususiyatlar McConkey Agar (TM 379) subkulturalari va 35 - 37ºC da 18-24 soat davomida inkubatsiya bilan kuzatiladi.
Mikroorganizmlar | Emlash materiallari (CFU) | O'sish |
Salmonella tifimuriyasi | 10 3 | ≥95% |
Escherichia coli | 10 3 | ≤5% |
Proteus mirabilis | 10 3 | ≤5% |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.