Lazjan - qalampir, sarimsoq va tuzga asoslangan issiq sosning qozoqcha nomi. Qaysi mamlakatda bu sos birinchi marta ixtiro qilinganligi aniq emas, chunki uning retsepti O'rta Osiyo mamlakatlarida ham, O'rta er dengizi oshxonasida ham ma'lum. Bu sousning retsepti menga anchadan buyon ma'lum va men uning bu ekanligiga ishonganman. qozoq oshxonasining ajralmas qismi. Italiya ziravorlar do'konida chiroyli idishda murakkab ismli mashhur Lazjanni sotib olganimda hayron bo'lganimni tasavvur qiling! Endi sos haqida ko'proq - bu, albatta, achchiq taomlarni yaxshi ko'radiganlarga mos keladi. Lazjan eng oddiy taomni achchiq va xushbo'y qilib qo'yishga qodir - shuning uchun sizning sevimli qovurilgan kartoshkangiz u bilan mutlaqo boshqacha "ovoz chiqaradi", g'ayrioddiy va hatto ekzotik narsaga aylanadi.
Sos go'sht va baliq uchun tuzlamoq tayyorlash uchun juda mos keladi, u biz o'rgangan xantal va horseradish o'rnini bosa oladi. Agar siz achchiq ovqatni yoqtirmoqchi bo'lsangiz, uni darhol noningizga surtishingiz mumkin - ertalab kayfiyatni ko'taradigan ajoyib sendvich! Ishonchim komilki, Lazjanni bir marta pishirganingizdan so'ng, siz uni stol ustidagi rozetga abadiy "joylashtirasiz".
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.