Natriy benzoat oziq-ovqat sanoatida eng faol ishlatiladi, chunki u har qanday haroratda kimyoviy xususiyatlarini saqlab turishi mumkin. Uning foydali xususiyatlari suvda yaxshi eruvchanlikda namoyon bo'ladi, buning natijasida u ko'plab mahsulot turlarini ishlab chiqarishda ishlatiladi. Natriy benzoat shuningdek, ta'mni kuchaytirish va uzoq vaqt davomida yangi oziq-ovqat mahsulotlarini saqlash qobiliyatiga ega. Ushbu oziq-ovqat qo'shimchasi foydali antibakterial xususiyatlarga ega va xamirturush kulturalari va mog'orlarning o'sishini oldini oladi. Bundan tashqari, oksidlanish jarayonlarini sekinlashtiradi, bu xususiyat uni samarali himoya qiladi. Natriy benzoatning yana bir foydali xususiyati bakteriyalar paydo bo'lishining oldini olishdir. Shuning uchun bu modda ma'lum dorilar va gigiena mahsulotlarining tarkibiy qismidir.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.