Oziqlantiruvchi Agar
Umumiy maqsadlar uchun vositalar keng mikroorganizmlarni etishtirish uchun ishlatiladi.
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Agar | 15.00 |
Pepton | 5.00 |
Natriy xlorid | 5.00 |
Mol go'shti ekstrakti | 1,50 |
Xamirturush ekstrakti | 1,50 |
* Quritilgan suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda, mahkam yopiq idishda saqlanadi va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
28 g mahsulotni 1000 ml distillangan suvda to'kib tashlang. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. Ishlatishdan oldin 45-50 ° C gacha sovutib oling.
Tashqi ko'rinishi : engil krem rangi, ozgina opalitsel gel.
pH (25 ° C da): 7,4 ± 0,2
Ish printsipi:
Oziqlantiruvchi агар kamroq tezkor mikroorganizmlar uchun, shuningdek doimiy ekinlarni etishtirish uchun ishlatiladi (umumiy muhit). Ushbu vositada mol go'shti ekstrakti, xamirturush ekstrakti va azot, vitaminlar, aminokislotalar va mikroorganizmlarning ko'payishi uchun uglerod manbai bo'lgan pepton mavjud. Natriy xlorid osmotik muvozanatni kafolatlaydi. Agar qattiqlashtiruvchi vosita. Shunday qilib, qon qo'shilganda, qo'shimcha sifatida qon hujayralari buzilmaydi. Qon, zardob va tuxum sarig'i kabi turli xil biologik suyuqliklarning 10% qo'shilishi uni tezkor organizmlarning o'sishiga moslashtiradi. Masalan, Pseudomonas aeruginosa ko'k-yashil pigmentni ishlab chiqaradi, pyosyanin, u o'rtada tarqalib, kubokga o'ziga xos rang beradi. Muayyan bakterial madaniyatni o'stirish uchun bakteriyalar steril supurgi yoki emlash pastasi yordamida plastinkada tarqaladi. Bakteriyalar 24 dan 48 soatgacha o'sadi va ko'rinadigan bo'ladi. Odatda laboratoriyada bakteriyalarning muzey madaniyatini tayyorlash uchun ishlatiladi.
Natijalarni sharhlash
Inkulyatsiyadan keyin madaniy xususiyatlar (10³-10 ⁵ CFU / ml), 30-35 ° C da 18-72 soat davomida inkubatsiya paytida kuzatildi.
Mikroorganizmlar | ATCC | Bog'lovchi materiallar ( CFU / ml ) | O'sish | Qayta tiklash tezligi | Koloniyalarning paydo bo'lishi |
Streptococcus pneumoniae | 12228 | 10³-10 ⁵ | Mo'l-ko'l | > = 70% | Krem |
Staphylococcus aureus | 25992 | 10³-10 ⁵ | Mo'l-ko'l | > = 70% | Och rangpar yoki sariq pigment |
Escherichia coli | 25923 | 10³-10 ⁵ | Mo'l-ko'l | > = 70% | Krem |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.