Qizil smorodina-bu Bektoshi uzumlari oilasiga mansub berry. U yorqin qizil rangga va shirin-nordon ta'mga ega. Qizil smorodina suvli va ozgina nordon pulpaga ega va uning mevalari odatda yozda pishib etiladi.
Qizil smorodina pishirishda turli xil idishlar va ichimliklar tayyorlash uchun keng qo'llaniladi. U shirinliklar, konservalar, kompotlar, sharbatlar, mevali ichimliklar, Piroglar va boshqalarga qo'shilishi mumkin. Qizil smorodina, shuningdek, turli xil salatlar, soslar va kokteyllarning mashhur tarkibiy qismidir.
Qizil smorodina ta'mga qo'shimcha ravishda C va K vitaminlariga, shuningdek antioksidantlar va boshqa foydali moddalarga boy. U tolaning manbai bo'lib, kaliy va magniy kabi ko'plab minerallarni o'z ichiga oladi. Qizil smorodina antibakterial va yallig'lanishga qarshi xususiyatlari bilan ham mashhur.
Qizil smorodina yangi iste'mol qilinishi, turli xil idishlarga qo'shilishi yoki mazali va foydali retseptlar tayyorlash uchun tarkibiy qism sifatida ishlatilishi mumkin. Bu sizning taomlaringizga yorqinlik va tazelik qo'shadi, shuningdek ularni ozuqa moddalari bilan boyitadi.
Доставка по городу Ташкент
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.