Ot go'shti-ovqat uchun ishlatiladigan ot go'shti.
Ot go'shti ko'p miqdorda oqsillarni o'z ichiga olgan oson hazm bo'ladigan parhez go'shtidir. Otning yoshiga, jinsiga va semirishiga qarab, oqsil miqdori 18 dan 23% gacha, yog ' miqdori 18 dan 20% gacha (hayvonning semirishining 1 toifasida) va 1 dan 2% gacha (nostandart semirishda).
Ot go'shtining kimyoviy tarkibi:
Suv: 74,2%
Protein: 21,6%
Yog': 2,5%
Kul: 1%.
A vitamini: 20 mg (yog'da)
Tiamin: 0,07 mg
Riboflavin: 0,1 mg
Nikotinamid: 4,2 mg
Oziq – ovqat sifatida foydalanish uchun odatda 2-3 yoshdagi yosh otlarning go'shti olinadi, ammo eng yaxshisi 1 yoshdagi strigunka yoki 9-10 oylik qulning go'shti hisoblanadi.
Go'shtni boqish uchun otlarni boqish uchun faqat qisqa vaqt-15-30 kun, molxonada saqlash mumkin, agar molxonada saqlash muddati uzoqroq bo'lsa, unda go'sht sifati va uning tutarlılığı yomonlashadi.
Go'sht uchun otlar Vengriya, Yaponiya, Mo'g'uliston, Qirg'iziston, Qozog'iston va Rossiyada (Oltoy, Saxa Respublikasi, Udmurtiya Respublikasi, Krasnoyarsk o'lkasi, Krasnodar o'lkasi, Buryatiya, Tyumen, Kirov, kurgan, Omsk, Sverdlovsk, Bryansk viloyatlarida) etishtiriladi.
Faqat yangi muzlatilgan yoki sovutilgan ot go'shti, shuningdek undan tayyorlangan tayyor mahsulotlar sotiladi: xom dudlangan va dudlangan delikateslar, kolbasa.
Ot go'shtini sovutish uchun kesilgan ot tana go'shti veterinariya tekshiruvidan so'ng shokni muzlatish kamerasiga joylashtiriladi. Sovutilgan ot go'shtidan tayyorlangan yarim tayyor mahsulotlar eng yaxshi vakuumli qadoqlarda saqlanadi, bu esa mahsulotni uzoq vaqt muzlatmasdan saqlashga imkon beradi.
Yangi muzlatilgan ot go'shti go'shtning vitaminlari va foydali xususiyatlarini saqlab qoladi, shuningdek uni go'shtni buzmasdan uzoq masofalarga tashish qulay.
Ot go'shtidan tayyorlangan eng keng tarqalgan xom füme Lazzatlar: basturma va "Kazy" - eng yuqori navli ot go'shtidan tayyorlangan kolbasa, shuningdek, xom füme ot balik va fileto ishlab chiqariladi. Qaynatilgan dudlangan ot go'shti lazzatlari:" Kabirga " - dudlangan qovurg'alar va ot go'shti kolbasalarining turli navlari.
Ot go'shti, shuningdek, egiluvchanlik, yopishqoqlik va achchiq ta'm berish uchun kolbasalarning ayrim navlarini ishlab chiqarishda qo'shiladi.
Tayyorlash uchun ot tana go'shti qoramol tana go'shti kabi kesiladi.
Otlarning go'shti juda qattiq, shuning uchun pishirish paytida u avval chekiladi yoki marinadlanadi.
Доставка по городу Ташкент
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.