Saburo Dextrose Agar
Xamirturush, zamburug'lar va atsidofil mikroorganizmlarni etishtirish uchun.
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Glyukoza | 40.00 |
Agar | 15.00 |
Mikologik pepton | 10.00 |
* Quritilgan suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda, mahkam yopiq idishda saqlanadi va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
65 g mahsulotni 1000 ml distillangan suvda to'kib tashlang. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. 45 - 50 ° C haroratgacha sovutib, steril Petri idishlariga quying.
Tashqi ko'rinishi : shaffof jel, krem rangi.
pH (25 ° C da): 5,6 ± 0,2
Ish printsipi:
Sabouraud dekstroz Agar (SDA), dastlab Raymond Sabouraud »(Raymond Sabouraud) tomonidan" ishlab chiqilgan glyukoza bilan agan bir o'zgartirish hisoblanadi. SDA ko'plab boshqa qo'ziqorinlar yoki bakteriyalarni o'z ichiga olgan turli xil manbalardan saprofitik va patogen zamburug'larni ajratish uchun ishlatiladi. Energiya manbai sifatida glyukozaning yuqori miqdori mavjud. Ushbu muhitning kislotali pH (5.6) o'sishiga, shakllanishiga (sporangiya va kondia), shuningdek xamirturush va mog'or qo'ziqorinlarining paydo bo'lishiga yordam beradi. Xloramfenikol yoki antibiotiklarning qo'shilishi ko'plab bakteriyalar turlarini inhibe qiluvchi muhitning selektivligini oshiradi. Spora hosil qiluvchi tuzilmalar va pigmentatsiya kabi qo'ziqorinlar va mog'orlarning xarakterli xususiyatlari ushbu vositada yaxshi rivojlanadi. SDA tarkibida mikologik pepton mavjud bo'lib, u organizmning ko'payishi uchun zarur bo'lgan azot va vitaminlarning ajralishini ta'minlaydi. PH darajasi pastligi sababli, bu vosita haddan tashqari qizib ketishga juda sezgir bo'lib, agarni yumshatishi va uglevodlarni karamelizatsiya qilishi mumkin. Agar qattiqlashtiruvchi vosita.
* Namunani emlang. Izolyatsiya qilingan koloniyalarni olish uchun namunani steril halqa bilan suring. Emlangan plitalarni 25-30 ° C atrofida, yuqori namlik bo'lgan atmosferada inkubatsiya qiling.
* Tizimli mikozlar bilan bog'liq qo'ziqorinlarni ajratish uchun ikki xil madaniyat idishlari in'ektsiya qilinishi kerak. 25-30 ° C haroratda bitta chashka to'plamini va 33-35 ° S haroratda dublonlarini aralashtiring.
* Haftada kamida bir marta qo'ziqorin o'sishi uchun ekinlarni o'rganing.
* Kuboklarni o'sish manfiyligi haqida xabar berishdan oldin 4-6 hafta davomida tekshirish kerak.
Natijalarni sharhlash
Inkulyatsiyadan keyin madaniy xususiyatlar (10³-10 5 CFU / ml), 24-35 ᵒ C haroratda 24 - 48 soat davomida inkubatsiya paytida kuzatildi .
Mikroorganizmlar | Amerika tipik ekinlar bankining kodi | Emlash materiallari (CFU) | Tiklanish darajasi (%) | O'sish |
* Aspergillus brasiliensis | 16404 yil | Emlash punkti | Zona diametri | yaxshi |
Candida albicans | 10231 | 10 - 10 ⁵ | ≥ 70% | yaxshi |
Penitsillum korylophilum | 20203 | Emlash punkti | Zona diametri | yaxshi |
Saccharomyces cerevisiae | 9763 | 10 - 10 ⁵ | ≥ 70% | yaxshi |
Trikofit mentagrofitlari | 9533 | Emlash punkti | Zona diametri | yaxshi |
Lactobacillus casei | 9595 | 10 - 10 ⁵ | ≥ 70% | yaxshi |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.