Sabzavotlarni qayta ishlash Yonish paytida panjara chiqaradigan karbonat angidrid gazi tabiiy, tabiiy himoya vositasidir Davolangan xonada CO2 miqdorining 1 - 1,5% gacha ko'payishi xlorofill, organik kislotalar, shakar, kraxmal, pektin parchalanishini sekinlashtiradi, saqlash muddatini uzaytiradi, mevalarning qarish jarayonini va mikrobiologik buzilishini kechiktiradi va ildizlarning unib chiqishini to'xtatadi. Parchalanishdan yo'qotishlarni kamaytirishga yordam beradigan sklerotiniya va penitsillium rivojlanishini sekinlashtirish. Tutunning insektitsid xususiyatlari sabzavot do'konlarida qishlash kabi zararkunandalarga qarshi kurashishga imkon beradi, masalan: kartoshka, pomidor, karam kuya, sabzavot chivinlari, ildiz mitti, piyoz tayoqchalari va boshqalar. Sabzavotlar do'konlarini shashka bilan qayta ishlash omborda saqlangan mahsulotlar bilan amalga oshiriladi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.