Xususiyati :
Oziqlantiruvchi vosita shigella va salmonellalarni sinov materialidan (najas, siydik va boshqalar) ajratish va ularni boshqa enterobakteriyalardan farqlash uchun mo'ljallangan.
Bu och sariq rangdagi nozik, gigroskopik, fotosensitiv kukun.
Tarkibi:
Tiosulfat va natriy sitrat, laktoza, xamirturush ekstrakti, quritilgan safro, o'zgartirilgan natriy fosfat, natriy xlorid, neytral qizil, porloq yashil, kristalli yod, agar bilan baliq ovqatining quruq pankreatik gidrolizati.
Pishirish:
Ma'lum miqdordagi ozuqaviy muhitni tayyorlash uchun zarur bo'lgan miqdorda preparat 1 litr distillangan suvda yaxshilab aralashtiriladi, 3 daqiqa qaynatiladi, vaqti-vaqti bilan aralashtirib, agar butunlay eriguncha. 40-45 ° C haroratgacha sovutiladi, 5-6 mm qatlam bilan Petri idishlariga quyiladi va qattiqlashishi uchun qoldiriladi. Ekishdan oldin idish bilan idishlar 18-25 ° S haroratda 90-100 daqiqa davomida ochiq qopqoqli ish stoliga quritiladi.
Kuboklardagi tayyor muhit shaffof jigarrang-qizil rangga ega.
pH 7,0 ± 0,2
Petri idishlariga quyilgan tayyorlangan vosita uni tayyor bo'lgandan keyin 2 kun ichida ishlatilishi mumkin, agar u qorong'i joyda, 18-25 ° S haroratda saqlansa.
Ish printsipi:
Meditsina tarkibiga kiradigan inhibitiv moddalar (safro tuzlari, porloq yashil, yod) Shigella va Salmonellalarning o'sishiga xalaqit bermasdan, gram-musbat mikrofloraning o'sishini va Escherichia coli o'sishini 2-3 baravar ko'paytiradi.
O'rta muhitni farqlovchi xususiyatlari laktoza-fermentatsiya bakteriyalarining ko'payishi paytida pH ning kislotali tomonga o'zgarishiga asoslanadi, ular muhitda malina rangli koloniyalarni hosil qiladi (neytral qizil ko'rsatkich).
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.