Shuningdek,glucitol deb nomlanuvchi Sorbitol, shirin ta'mi bor. E420sifatidaxun takviyasida ro'yxatga olingan.
Oziq-ovqat sanoatida qo'shimcha E-420 U tatlandırıcı, emulsifikator, murakkablashtiruvchi, teksturali, suvni saqlovchi vosita sifatida ishlatiladi.
Sorbitol yoki Sorbitol siropi havodan namlikni tortib olish qobiliyatiga ega, bu unga asoslangan mahsulotlar uzoq vaqt davomida yangi qolishini ta'minlaydi, masalan, go'shtni qayta ishlash zavodlarida, non mahsulotlarida.
Qo'shimcha E-420 qandolat sanoatida asosan qandli diabetga chalingan odamlar uchun mo'ljallangan va shakar o'rnini bosuvchi mahsulotlar uchun mo'ljallangan shakarsiz mahsulotlar ishlab chiqarishda ishlatiladi. Ammo vazn yo'qotishga harakat qilayotgan odamlar uchun bu modda kontrendikedir, chunki u kamroq shirin ta'mga ega, yuqori kaloriya tarkibiga ega.
Bu quyidagi qandolat mahsulotlarining bir qismi bo'lishi mumkin: quritilgan mevalar, saqichlar, shokolad, murabbo, turli xil pishiriqlar, donli nonushta uchun nonushta. Va ular shuningdek ishlab chiqaradilar: qo'shilgan shakarsiz kaloriya miqdori kam muzqaymoq va mevali muz, jele mahsulotlari, un, non mahsulotlari, xantal, soslar, muzlatilgan baliq va hk.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.