Oziq-ovqat qo'shimchasiga Evropa kodifikatsiyasida E 420 umumiy indeksida ko'rsatilgan ikkita mahsulot kiradi. Sorbitol 19-asrning o'rtalaridan boshlab frantsuz kimyogari Broussino tog 'kuli mevalari va barglaridan alkogol tarkibidagi suyuqlik chiqargandan beri ma'lum bo'lgan. (shuning uchun ism). Turli xil texnologik imkoniyatlar, nisbatan arzon narx bu moddani oziq-ovqat mahsulotlari, dori vositalari va kosmetika ishlab chiqaruvchilari orasida mashhur qildi. Shifokorlar sorbitolga nisbatan ikkilangan. Giyohvandlik sizning sog'lig'ingizga salbiy ta'sir ko'rsatishi mumkin. P 53904-2010 milliy standarti moddani tatlandırıcı sifatida tasniflaydi. Amalda sorbitol (E 420i) ko'proq parhez mahsulotlarida tatlandırıcı sifatida ishlatiladi. Sorbitol siropi (E 420ii) emulsifikator, namlovchi, plomba moddasi, teksturator sifatida ishlatiladi. Kimyoviy tuzilishi jihatidan bu modda olti gidrik spirtdir. Bu uni kaloriya miqdori kamaytirilgan parhez mahsulotlarida tatlandırıcı sifatida ishlatishga imkon beradi: lazzatli sut va mevali shirinliklar; donli nonushta yormalari; muzqaymoq, popsicles; murabbo, jele; parhezli qandolat mahsulotlari (shirinliklar, draje, karamel); kakao kukuniga asoslangan mahsulotlar; dietali kola va shunga o'xshash ichimliklar; unli qandolat mahsulotlari; saqich. Sorbitol quritilgan mevalarni shirin qilish, yaltiratish va saqlash muddatini uzaytirish uchun ishlatiladi. E 420 (i) qo'shimchasi piyodalarga qarshi vosita sifatida quruq mevali kontsentratlarning (musslar, jele, pudinglar) qotib qolishini va birikishini oldini oladi. Moddaning yuqori gigroskopikligi jelatin va kraxmalga asoslangan mahsulotlar (marshmallow, konfet) ishlab chiqarishda qo'llanilishini aniqladi: bu sifat mahsulotlarning tez qurishini oldini olishga yordam beradi, ularning yumshoqligini, tozalik va elastikligini saqlaydi.
Tovar sotib olish uchun naqd pul to'lash!
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.