Salmonella Shigella Agar
Salmonella va Shigella turlarini patologik namunalar va ovqatdan differentsial va tanlab ajratish uchun.
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Agar | 15.00 |
Natriy sitrat | 10.00 |
Laktoza yo'q | 10.00 |
Safro tuzlari | 8.50 |
Natriy tiosulfat | 8.50 |
Mol go'shti ekstrakti | 5.00 |
Hayvonlar to'qimasini peptik hazm qilish | 5.00 |
Temir sitrat | 1.00 |
Neytral qizil | 0,025 |
Yorqin yashil | 0,00033 |
* Quritilgan suvsizlantirilgan kukun, tabiatda gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan zich yopilgan idishlarda saqlanadi.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
63 g mahsulotni 1000 ml distillangan suvda to'kib tashlang. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. AVTOKLAMA YO'Q. 45 - 50 ° C haroratgacha sovutib, steril Petri idishlariga quying.
Tashqi ko'rinishi: qizil-to'q sariq, shaffof, ozgina opalescent gel.
pH (25 ° C da): 7,0 ± 0,2
Ish printsipi:
SS Salmonella Shigella Agar patologik namunalari va oziq-ovqat mahsulotlaridan Salmonella va Shigella turlarini differentsial va selektiv ajratish uchun ishlatiladi. Shigella - bu gram-manfiy organizmlardir, ular E. coli bilan chambarchas bog'liq bo'lgan spora hosil qiluvchi novda shaklidagi bakteriyalardir, Salmonella - inson dizenteriyasining qo'zg'atuvchisi, Shigella faqat primatlarda yuqadi. Salmonella - novda shaklidagi, gramm-manfiy, spora hosil qilmaydigan, asosan motil enterobakteriyalar. Ular odamlarda va ko'plab hayvonlarda tif isitmasi, paratif isitmasi va oziq-ovqat mahsuloti kelib chiqqan salmonellyoz kabi kasalliklarni keltirib chiqaradi. Ushbu vosita mol go'shti ekstrakti va hayvonlarning to'qimalarini peptik hazm qilishdan iborat bo'lib, ular o'sishi uchun zarur bo'lgan azot, vitaminlar, minerallar va aminokislotalarni ta'minlaydi. Laktoza fermentatsiya qilinadigan uglevod bo'lib, u uglerod va energiya beradi. Safro tuzlari va natriy tsitrati grammusbat bakteriyalar, ko'p koliform bakteriyalar va Proteus turlarining ko'payishiga to'sqinlik qiladi, shu bilan birga Salmonella o'sishiga imkon beradi. Natriy tiosulfatning yorqin yashil va yuqori konsentratsiyasi mikrobial hamroh bo'lgan florani sezilarli darajada inhibe qiladi. Sulfidning ishlab chiqarilishi tiosulfat va temir ionlari yordamida aniqlanadi, koloniyalar qora rangga aylanadi. Escherichia coli bakteriyasining mavjudligi neytral qizil rangdagi pH indikatori bilan laktoza kislotaga parchalanishini aniqlash orqali aniqlanadi. Neytral qizil pH ko'rsatkichi. Fermentatsiya qilinmaydigan laktoza bakteriyalari (patogen mikroorganizmlar deb taxmin qilinadi) aniq koloniyalarni hosil qiladi, shaffof yoki rangsiz, koliformalar esa etarli darajada bostirilib, pushti-qizil ranggacha bo'lgan mayda koloniyalarni hosil qiladi. O'rta idishdagi krujkalar kamida bir hafta davomida muzlatilgan holda saqlanishi mumkin. Shigellani birlamchi izolyatsiya qilish uchun yuqori darajada tanlangan ushbu formuladan foydalanish tavsiya etilmaydi. Shigellaning ba'zi turlari bostirilishi mumkin.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.