Porsuq yog'i ko'plab jiddiy kasalliklar uchun deyarli davo hisoblanadi: o'pka sili, surunkali bronxit (shu jumladan chekuvchilar), o'pkada qorong'ulik, omillardan qat'iy nazar tananing umumiy charchashi, astmaning ayrim turlari, ateroskleroz, silikozning dastlabki bosqichlari, oshqozon va o'n ikki barmoqli ichak yarasi (Rossiyada "yara" deb ataladigan bo'rsiqning eski kunlarida), gemoglobinni, ichak faoliyatini normallantiradi, jinsiy quvvatni oshiradi va bir qator boshqa kasalliklar va kasalliklar.
Bo'rsiq yog'ini atirgul kestirib yoki Avliyo Ioann o'ti gullarining qaynatmasi (infuzioni) bilan ichish tavsiya etiladi. Asalga allergiya bo'lmasa, porsuq yog'ini (suyuq holat) jo'ka asalari asaliga 3 dan I gacha bo'lgan hajmda aralashtirish tavsiya etiladi, ya'ni. 3 qism porsuq yog'i va 1 choy qoshiq asal. Yoki xuddi shu nisbatda porsuq yog'ini qora smorodina murabbo bilan aralashtirish mumkin.
Ayniqsa, porsuq yog'ini iliq sut bilan ichish tavsiya etilgan bolalar uchun.
Bo'rsiq yog'ini kuniga uch marta ikki hafta davomida ovqatdan 30-40 daqiqa oldin bir osh qoshiqda qabul qilishni boshlash tavsiya etiladi, so'ngra ikki marta qabul qilishga o'tish kerak - ertalab nonushtadan 30-40 daqiqa oldin va kechasi 2- Kechki ovqatdan 3 soat o'tgach (Agar oshqozon to'liq bo'lmasa, bo'rsiq yog'i ovqatga emas, balki qonga, tanaga singib ketganligi muhimdir). Bolalar kechalari ko'kragini, elkama pichoqlarini silamoqlari, har qanday sovuqqonlik uchun oyoqlarga surtishlari mumkin. Tavsiyalarga rioya qilgan holda, porsuq yog'ini davolashda tiklanish muvaffaqiyati kafolatlanadi.
Porsuq yog'i sog'lom odamlar tomonidan profilaktika maqsadida ishlatilishi mumkin: kelajakda o'zini namoyon qilmagan kasalliklarning oldini olish.
Bu dorivor mahsulot emas. Biologik faol oziq-ovqat qo'shimchasi.
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.