Lavlagi ko'plab vitaminlar va minerallarni o'z ichiga oladi. B9 vitaminining mavjudligi yurak kasalliklarining oldini olish uchun javob beradi. Ushbu vitamin gemoglobin ishlab chiqarish yoki kamqonlik, leykemiya oldini olish uchun juda zarur va jigar kasalliklarida foydalidir.
Pancar:
Tanadagi toksinlarni yo'q qiladi.
Tanamizning kislotaliligini kamaytirish orqali buyrak va qonni tozalaydi va jigarni tozalashga yordam beradi.
Kapillyarlarning devorlarini mustahkamlashga yordam beradi.
Vazodilatuvchi, sklerotik va sedativ ta'sirga ega.
Tanadan ortiqcha suyuqlikni chiqarishga yordam beradi va yurakning normal ishlashi uchun zarurdir.
U qarishga qarshi xususiyatlarga ega. Bu xususiyatlar lavlagi tarkibida foliy kislotasi borligidan kelib chiqadi, bu yangi hujayralarni yaratishga yordam beradi va suyak, arteriya va terining sog'lig'i uchun juda muhim bo'lgan kvars.
Qo'llash usuli: eng katta ta'sirga erishish uchun va aralashmaning haqiqiy ta'mini sezish uchun uni choy qoshig'ida suyultirmasdan ishlatish tavsiya etiladi. Agar sirop hiyla-nayrangga o'xshasa, uni ta'mga qarab suvda suyultirishingiz mumkin. Shuningdek, siropni sharbatlar, soda, shirinliklar, mevali salatlardan tayyorlangan idishlar, pancake murabbo va pishiriqlarga qo'shish mumkin.
Tarkibi: shakar, lavlagi kukuni, antioksidant - askorbin kislotasi, oshqovoq kukuni, kislota regulyatori - limon kislotasi, kollagen, konservant - E202.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.