TIOGLIKOL MEDIAINI O'ZGARTIRING
Biologik namunalarning bepushtligini sinovdan o'tkazish va anaerob, aerob va mikroerofil organizmlarning o'sishi uchun
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Kazein pankreatik hazm | 15.00 |
Glyukoza (Ang-d) | 5.50 |
Xamirturush ekstrakti | 5.00 |
Natriy xlorid | 2,50 |
L- sistin | 0,50 |
Natriy tioglikolat | 0,50 |
Resazurin | 0,001 |
Agar | 0,750 |
* Quritilgan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda mahkam yopiq idishda saqlang, to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan saqlang.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
1000 ml distillangan suvda 29,75 g eritib oling. Sekin aralashtirib, qaynatishga qizdiring va vositani to'liq eritib oling. 15 dan 18 ml gacha bo'lgan probirkaga quying. 15 daqiqa davomida 1,1 atm (121 ° C) avtoklav bilan sterilizatsiya qiling. Sovugun va yorug'likdan uzoqroq joyda saqlang. Resazurin oksidlanish-pasayish ko'rsatkichidir va oksidlanish sodir bo'lganda butun muhit pushti rangga aylanadi. Sinov naychalari qaynatilgan suv hammomida ozuqaviy muhitni 100 ° C ga qizdirish orqali o'z holatiga qaytarilishi mumkin. Isitishdan oldin qopqoqni ozgina bo'shating va xona haroratiga qadar sovutganda torting.
Eslatma: Agar vositaning yuqori qismi naychaning uchdan bir qismidan ko'prog'ini tashkil etsa, uni suv hammomida yoki pushti rang yo'qolguncha bug'ning erkin oqimida isitish orqali bir marta tiklash mumkin.
Tashqi ko'rinishi: ochiq sariq, ozgina opaltsent eritma
pH (25 ° C da): 7,1 ± 0,2
Ish printsipi:
LIQUID TIOGLIKOL MEDIA biologik materialning bepushtligini sinash va anaerob va mikroaerofil organizmlarning o'sishi uchun ishlatiladi. "Pivo" ( "Pivo"), bu muhitini shakllantirish ega va u USP (Amerika Qo'shma Shtatlari farmakopeya) uchun tavsiya etiladi. Antibiotiklar, biologik va oziq-ovqat mahsulotlarining bepushtligini sinash, shuningdek fenol koeffitsienti va dezinfektsiyalash vositalarining sporotsid qobiliyatini aniqlash uchun vosita ishlatiladi. Shu bilan birga, u aniq suyuq yoki suvda eriydigan materiallarni o'rganishga mo'ljallangan. Suyuq tiyoglikol vositasi, shuningdek, qon tomirlarida saqlanadigan qonning bepushtligini sinash uchun keng qo'llaniladi. Ushbu vosita tarkibida azot va bakteriyalarning ko'payishi uchun zarur bo'lgan o'sishni kuchaytiruvchi gazein va achitqi ekstrakti oshqozon osti bezi mavjud. Natriy tioglikolat va L-tsistin atrof-muhitdan molekulyar kislorodni olib tashlash orqali kislorodning past qisman bosimini ushlab turuvchi vosita sifatida ishlaydi. Resazurin ko'rsatkichi vosita bo'ylab tarqaladi, natijada muhit oksidlangan holatda pushti rangga aylanadi. Glyukoza fermentatsiya qilinadigan energiya manbai hisoblanadi. Agar oz miqdordagi agarning qo'shilishi atrof muhitni barqarorlashtirish uchun past miqdordagi redoks potentsialini saqlashga yordam beradi. Agar oz miqdordagi agarning qo'shilishi aeroblarning, shuningdek anaeroblarning ko'payishiga yordam beradi, bu CO2 ning tarqalishini, kislorodning tarqalishini va moddalarning pasayishini sekinlashtiradi. 30 - 35 ° C haroratda 48 - 72 soat davomida inkubatsiya qilinganida , barcha sinov qilingan shtammlarning kulturalari sekin o'sib boradi. Natriy xlorid
osmotik bosim muvozanatini saqlashga yordam beradi.
Natijalarni sharhlash
Madaniy xususiyatlar har bir naychada in'ektsiyadan keyin (10-100 CFU / ml) kuzatildi. Kuluçka uchun:
(I) naychaning bakterial kulturalarini 30-35-35 S haroratda 48 - 72 soat davomida gevşetilmiş
(II) Qo'ziqorin va xamirturush naychalarini 20 - 25 ° C haroratda 2 dan 7 kungacha saqlang.
(III) * Bacteroides fragilis va * Staphylococcus aureus naychalarini 30 - 35 ° C haroratda 48 - 72 soat davomida saqlang .
Sinov shtammlari | Bank of America kodini kiriting | Inokulum (CFU / ml) | O'sish (xiralashish) |
Bacillus subtilis | 6633 | 10-100 | Yaxshi loy eritmasi |
* Bacteroides fragilis | 23745 | 10-100 | Yaxshi loy eritmasi |
* Stafilokok aureusi | 25923 | 10-100 | Yaxshi loy eritmasi |
Clostridium sporogenes | 19404 yil | 10-100 | Yaxshi loy eritmasi |
Candida albicans | 10231 | 10-100 | Yaxshi loy eritmasi |
Pseudomonas aeruginosa | 9027 yil | 10-100 | Yaxshi loy eritmasi |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.