Turkiya go'shti sog'liq uchun foydasi bilan mashhur: u allergiya va past kalorili dietalarda tavsiya etiladi. Go'sht tarkibida deyarli yog 'yo'qligi, shu bilan birga u oqsilga boyligi tufayli tezda hazm qilinadi va osonlikcha so'riladi. Cho'chqa yoki mol go'shti bilan taqqoslaganda kurka go'shti ajoyib ta'mi va parhez xususiyatlariga ega. Turkiya go'shti tarkibida kaliy va fosfor kabi muhim mikroelementlar mavjud. Bundan tashqari, u magneziumning qimmatli manbai bo'lib, u hujayraning oksijenatsiyasini, immun tizimini qo'llab-quvvatlaydigan va ta'mni his qilishni boshqaradigan sinkni va temirni qo'llab-quvvatlaydi. Turkiya go'shtida asab tizimini saqlash uchun zarur bo'lgan B guruhi vitaminlari juda ko'p. Turkiya go'shti B12 vitaminining muhim manbai bo'lib, u eritrotsitlar ishlab chiqarishga ta'sir qiladi. Turkiya tovuqdan qanday farq qiladi 1) Turkiya - quyuq tukli qushlar, tovuq esa mutlaqo boshqa ranglarga ega bo'lishi mumkin. 2) kurka katta va uzun dumli patlari bor. Tovuq - bu kichkina qush, uning boshida taroq bor. 3) Tovuqlarda oq tuxum va engil go'sht bor. Turkiya tuxumlari jigarrang, go'shti esa tovuq go'shtidan qoraygan. 4) Turkiya go'shti ozgina kaloriya va yog'ga ega, tovuq go'shti esa ko'proq kaloriya va yog'li tarkibga ega.
© 2012 - 2025 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.