O'YINChILIK VA NUTRAL QIZIL BILAN GALERIYA BILAN
Koliform bakteriyalarni aniqlash va sanash uchun.
Tarkibi
Tarkibi | g / l |
Laktoza yo'q | 10.00 |
Pepton | 7.00 |
Natriy xlorid | 5.00 |
Xamirturush ekstrakti | 3.00 |
Safro tuzlari aralashmasi | 1,5 |
Neytral qizil | 0,03 |
Kristal binafsha | 0,002 |
* Quritilgan suvsizlangan kukun, gigroskopik, quruq joyda, 25 ° C dan past haroratda, mahkam yopiq idishda saqlanadi va to'g'ridan-to'g'ri quyosh nurlaridan himoyalangan.
Foydalanish bo'yicha ko'rsatmalar
1000 ml distillangan suvda 26,53 g eritib oling. Sekin aralashtirib 2 daqiqa qaynatib oling va vositani to'liq eritib oling. Avtoklavni EMAS. 45 ° C gacha sovutib, sterillangan naychalarga quying.
Tashqi ko'rinishi : qizg'ish-binafsharang, ozgina xiralashgan.
pH (25 ° C da): 7,4 ± 0,2
Ish printsipi:
CRYSTAL VOLVET va NEUTRAL RED GALL bulyoni koliform bakteriyalarni aniqlash va sanash uchun ishlatiladi. Pepton va xamirturush ekstrakti azot, oltingugurt, uglerod, vitaminlar va minerallar manbai. Safro tuzlari va kristall binafsha aralashmasi gram-musbat mikroorganizmlarning inhibitori hisoblanadi. Laktoza fermentatsiya qilinadigan uglevoddir. Neytral qizil - bu ko'rsatkich, qizil-binafsha rangdagi o'zgarishlar fermentatsiya natijasida kislota hosil bo'lishi natijasida hosil bo'ladi va bu pH o'zgarishiga olib keladi. Natriy xlorid osmotik muvozanat uchun. Boshqa gramm-manfiy bakteriyalar 42 soatdan yuqori haroratda 18 soat davomida inkubatsiya yoki anaerobik inkubatsiya yordamida bostirilishi mumkin. U APHA (sut mahsulotlarini tekshirishning standart usullari - sut mahsulotlarini tekshirishning standart usullari) ga muvofiq sut va boshqa oziq-ovqat mahsulotlaridagi koliform bakteriyalarni oldindan aniqlash uchun ishlatilishi mumkin.
Natijalarni sharhlash
Inkulyatsiyadan keyin madaniy xususiyatlar (10³-10 ⁵ CFU / ml), 18-35 soat davomida 33-35 ° C haroratda inkubatsiya paytida kuzatildi.
Mikroorganizmlar | Amerika tipik ekinlar bankining kodi | Emlash materiallari (CFU) | O'sish | Tiklanish darajasi (%) | Koloniya rangi |
Escherichia coli | 25922 | 10³-10 ⁵ | Mo'l-ko'l | > = 50% | Safro cho'kmasi bilan pushti qizil. |
Enterobakter aerogenlari | 13048 | 10³-10 ⁵ | Mo'l-ko'l | > = 50% | Pushti-qizil ranggacha pushti |
Salmonella tifimuriyasi | 14028 yil | 10³-10 ⁵ | Yaxshi | > = 50% | Rangsiz koloniyalar |
Staphylococcus aureus | 25923 | 10 ⁵ | Bostirilgan | 0% | - |
© 2012 - 2024 glotr.uz. Barcha huquqlar himoyalangan.